28/09/2018@21:00
Σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά
Μία συνταγή για σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά ιδανική για ορεκτικό, κυρίως ή συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
½ φλ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ. καρότα, κομμένα σε κύβους
2 μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
4 φλ. νερό
1 φλ. φασόλια μεξικάνικα, βρασμένα
350 γρ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
2 φλ. κοφτά ζυμαρικά, βρασμένα al dente (κοχυλάκια, πεννάκι κ.τλ.)
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
1/2 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε, μέχρι τα κρεμμύδια γίνουν ημιδιαφανή.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, 4 φλ. νερό, τα μεξικάνικα φασόλια και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ζυμαρικά και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμη.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Εδώ αντικαθιστούμε το ζυμαρικό με λωρίδες κολοκυθιού. Οι ταλιατέλες κολοκυθιού λέγονται και zoodles, από τις αγγλικές λέξεις zucchini και noodles. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) });
Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους. Υλικά 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα 20γρ. ρίζα τζίντζερ 1 σκελίδα σκόρδο 2 φύλλα φασκόμηλο 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών
Φτιάχνουμε Μανιάτικα λαζάνια με λευκό καγιανά και μυζήθρα και τα απολαμβάνουμε σε μια διαφορετική. Βάζουμε και φρέσκια μυζήθρα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr',
Η Γιώτα Κουφαδάκη μας φτιάχνει το αγαπημένο φαγητό του εγγονού της, στην κλασική, αγαπημένη μας εκδοχή, δίνοντάς μας τις μικρές λεπτομέρειες που είναι σημαντικές για την επιτυχία του. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή νόστιμη και θρεπτική σούπα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); Μερίδες: 6 window.AdmanQueue
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Μια γιορτινή ψαρόσουπα με κρόκο που δίνει άλλο άρωμα και μεγαλείο. Μπορείτε να επιλέξετε ό,τι ψάρια και θαλασσινά βρείτε στην αγορά. Εδώ τη φτιάχνουμε με γαρίδες, μύδια, μπακαλιάρο, σκορπίνα και διάφορα πετρόψαρα. Υλικά 2 κιλά φρέσκα ψάρια (μπακαλιάρο,