ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά

Μία συνταγή για σούπα με λαχανικά και ζυμαρικά ιδανική για ορεκτικό, κυρίως ή συνοδευτικό πιάτο.

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 300 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 4 φλ. νερό
  • 1 φλ. φασόλια μεξικάνικα, βρασμένα
  • 350 γρ. φασολάκια λεπτά, μαγειρεμένα στον ατμό
  • 2 φλ. κοφτά ζυμαρικά, βρασμένα al dente (κοχυλάκια, πεννάκι κ.τλ.)
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε, μέχρι τα κρεμμύδια γίνουν ημιδιαφανή.

Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, 4 φλ. νερό, τα μεξικάνικα φασόλια και σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ζυμαρικά και βράζουμε για 3 λεπτά ακόμη.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και λίγο κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.