ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τα βίντεο

Στα βίντεο ψάχνουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του επίδοξου ληστή στην Ομόνοια

Τα βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην περιοχή της Ομονοίας και οδήγησαν στο θάνατο επίδοξου ληστή, Ζαχαρία Κωστόπουλου, εξετάζουν οι αστυνομικοί.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση εντοπισμού του δεύτερου άνδρα που φαίνεται στο βίντεο που δημοσιοποίησε το protothema.gr να χτυπάει το νεαρό άνδρα.

Εντωμεταξύ και ενώ έχει ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου για τα αδικήματα της επκίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα) και της θανατηφόρας βλάβης (κακούργημα, όταν η βλάβη έχει επακόλουθο το θάνατο), το τελευταίο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ανατρέπει δεδομένα -ή, τουλάχιστον, όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης, ενώ έχει δεχτεί τη βοήθεια του ΕΚΑΒ, να δέχεται μια νέα κλωτσιά από άλλο άτομο στην πλάτη και κατόπιν να παίρνει ένα κομμάτι από τα σπασμένα γυαλιά της βιτρίνας, να σηκώνεται και να απειλεί με αυτό τον άνδρα του ΕΚΑΒ και όσους βρίσκονταν γύρω του.

Ο άντρας, ευρισκόμενος πιθανότατα σε κατάσταση αμόκ, έπειτα και από τον ξυλοδαρμό που έχει δεχτεί, όπως φάνηκε στο πρώτο βίντεο που δημοσίευσε χθες το protothema.gr, αρχίζει να τρέχει, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να πάει μακριά. Παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια και καρέκλες παρακείμενων καταστημάτων και εν τέλει καταλήγει στο έδαφος. Τότε, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τον χτυπούν μία φορά με το γκλομπ και ταυτόχρονα προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν, για να του πάρουν το κομμάτι γυαλί από τα χέρια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κοσμηματοπώλη, ο πελάτης του υποστηρίζει ότι η πρώτη ενέργειά του ήταν να ειδοποιήσει την αστυνομία. «Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής, στην προσπάθειά του να βγει, τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα, ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμός αυτός δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα, είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους, απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού» συμπλήρωσε ο κ. Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. GEORGIA. 16:42 23/09/2018

    Δεν θα στεναχωρηθούμε για ένα πρεζόνι, αλήτη και ομοφυλόφιλο που πήγε να κάνει ένοπλη ληστεία σε έναν ρημαγμένο από την φορολογία του ΣΥΡΙΖΑ Έλληνα μικροεπαγγελματία. Πήρε αυτό που του άξιζε ο αλήτης.Άς βλέπει τώρα τα ραδίκια ανάποδα.Θα έχει πιά όλο το χρόνο δικό του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.