ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια θέματα θα αναδείξει…

Στην Μόρια σήμερα η Φώφη Γεννηματά

Μία επίσκεψη γεμάτη μηνύματα, πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που θα βρεθεί στην Μόρια, και τον καταυλισμό προσφύγων που περιγράφεται από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ως ‘κολαστήριο’.
Τρία είναι τα θέματα που αναμένεται να θίξει η Φώφη Γεννηματά από την Μόρια, ‘χτυπώντας’ την κυβέρνηση για όσα υποσχέθηκε και δεν έπραξε και για τις αξίες που επικαλείται αλλά δεν υπηρετεί. Κυρίως όμως θα δείξει στην πράξη, την ευαισθησία του χώρου που εκπροσωπεί για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Πρώτον, θα αναδείξει την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών εδώ και τώρα. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της, τόσο η Λέσβος όσο και τα άλλα νησιά υποδοχής προσφύγων «δεν αντέχουν άλλο», καθώς 20.000 πρόσφυγες είναι ένα τεράστιο νούμερο, το οποίο αδυνατούν να διαχειριστούν, αφού πίσω από τον αριθμό κρύβονται ανθρώπινες ψυχές και οι υποδομές δεν είναι κατάλληλες για την αξιοπρεπή φιλοξενία τους.
Δεύτερο θέμα που θα αναδείξει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είναι το ανθρωπιστικό. Οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων στους καταυλισμούς ενόψει και του χειμώνα είναι άθλιες, ενώ οι ανατριχιαστικές εικόνες που έκαναν τον γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ, από το Al Jazeera ως το BBC και το CNN, με καταγγελίες για βιασμούς και άλλου είδους κακοποίηση εις βάρος προσφύγων, ακόμα και μικρών παιδιών, θέτουν ξεκάθαρα, σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, προ των ευθυνών της την κυβέρνηση που μιλά στο όνομα των ανθρωπιστικών αξιών της Αριστεράς.
Τρίτο ζήτημα, το οικονομικό. Στη βάση και σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή, η Φώφη Γεννηματά θα αντιπαραβάλει τα τεράστια ποσά που έχουν προβλεφθεί από την ΕΕ για την αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων που καθόλου δεν ‘ταιριάζουν’ με τις συνθήκες διαβίωσής τους στα ελληνικά νησιά. Εξ ου και αναμένεται να κάνει λόγο για αμείλικτα ερωτηματικά που υπάρχουν και πρέπει να απαντηθούν.
Στην επίσκεψή της στην Μόρια, την Φώφη Γεννηματά θα συνοδεύουν ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας Σταμάτης Μαλέλης και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.