ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ

Στο 15,9% το ποσοστό παραβατικότητας στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Σε 15,9% ανέρχεται το ποσοστό παραβατικότητας των επιχειρήσεων πρατηρίων υγρών καυσίμων που έχουν ελεγχθεί πανελλαδικά, από τις αρχές του έτους έως τον Αύγουστο του 2018, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, με βάση το σύστημα εισροών-εκροών, ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων ανέρχεται σε 483 και από τις μέχρι στιγμής ολοκληρωμένες υποθέσεις έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 77 επιχειρήσεις με αποτέλεσμα το μέχρι σήμερα ποσοστό παραβατικότητας να ανέρχεται στο 15,9%, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος 265 επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως, από τους ελέγχους των δειγμάτων που έχει σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προέκυψε νοθεία για το 13% των περιπτώσεων αυτών.

Σε πολλές περιπτώσεις, η ολοκλήρωση των ελεγκτικών ενεργειών απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για τη διενέργεια χημικής ανάλυσης.

Τέλος, από τις αρχές του έτους μέχρι τον Αύγουστο οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση προς τις Χημικές Υπηρεσίες του Κράτους 1.174 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 153 δείγματα (ποσοστό μη κανονικότητας 13,0%). Ειδικότερα, μη κανονικά δείγματα βρέθηκαν για το 15% των περιπτώσεων στο πετρέλαιο κίνησης, στο 5,5% στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, 1,6% στο πετρέλαιο θέρμανσης και 1,9% στις βενζίνες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.