ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Παπανδρέου

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Νίκου Παπανδρέου στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Ο συγγραφέας, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, συναντήθηκε χθες Δευτέρα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Από πηγές της Χ. Τρικούπη επιβεβαιώνεται το καλό κλίμα και το ότι θα είναι – πιθανότατα - υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις επερχόμενες εκλογές.

 

Ο τέταρτος Παπανδρέου στην πολιτική

Για την ιστορία, ο Νίκος, θα είναι ο τέταρτος Παπανδρέου που κατεβαίνει στην ενεργό πολιτική μετά τους Γεώργιο, Ανδρέα και Γιώργο.

Ο 62χρονος σήμερα Νίκος Παπανδρέου (γεννηθείς το 1956) είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας και μέλος της πολιτικής οικογένειας Παπανδρέου.

Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου. Παππούς του είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου ενώ αδερφός του ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο Γέιλ (1979) και λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο του Βερμόντ (1994), ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Γουντρόου Γουϊλσον Σκούλ (Woodrow Wilson School) (1981) και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον (Princeton) (1986). Εργάστηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, έχει διδάξει οικονομικά και λογοτεχνία, έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της διαχειρίστριας εταιρίας ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ, άμισθος σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών (1999 - 2001), άμισθος οικονομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας (1987 - 1988), επιστημονικός σύμβουλος του υπουργείου Αιγαίου (2001 - 2004), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της OMEGA BANK και αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών - Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 1995 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Δέκα μύθοι και μια ιστορία», το οποίο μεταφράστηκε στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα αραβικά. Από τότε έχει συγγράψει άλλα τέσσερα βιβλία. Από το 2000 αρθρογραφεί στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση».

Κατοικεί στην Εκάλη. Είναι παντρεμένος και έχει παιδιά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.