ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνη διέξοδος προς το ‘ξέφωτο’…

Τα «στοιχήματα» του Κινήματος Αλλαγής

Δύο «στοιχήματα» βάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη, στον απόηχο της επίσκεψης της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ, την οποία και αποτιμούν ως ιδιαιτέρως επιτυχημένη, δεδομένου του κόσμου που βρέθηκε στην ομιλία της, αλλά και του κλίματος που συνάντησε στις περιοδείες της.
Παρατηρώντας ότι μεταξύ του πολυπληθούς ακροατηρίου της στην ομιλία της στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, βρέθηκαν παλιοί γνώριμοι του ΠΑΣΟΚ, από την παπανδρεϊκή, την εκσυγχρονιστική, αλλά και άλλες τάσεις του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος, αλλά και πολλοί νεολαίοι, το πρώτο στοίχημα είναι αυτό ακριβώς. Να καταφέρει ο νέος φορέας, το Κίνημα Αλλαγής, να «επιστρέψουν στο σπίτι τους» όσοι εγκατέλειψαν τα προηγούμενα χρόνια τον χώρο, άλλοι κινούμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι επιλέγοντας να μείνουν άστεγοι πολιτικά, ή και να απέχουν ακόμα από τις κάλπες, εωσότου βρουν ξανά αυτό που θα τους εκφράζει. Στόχος εξάλλου του Κινήματος Αλλαγής, πριν ακόμα από την επίσκεψη της προέδρου στη ΔΕΘ, ήταν να εμφανιστεί ως η ιστορική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, που στην πολυετή πορεία του, θεωρούν ότι έχει αφήσει σαφές θετικό αποτύπωμα στην χώρα, παρά τα όποια λάθη και τις παραλείψεις του. Το προσκλητήριο μάλιστα που θα απευθυνθεί το επόμενο διάστημα στους πολίτες που αισθάνονται κεντροαριστεροί, θα διευρυνθεί προϊόντος του χρόνου και σε πρώην στελέχη, αν και θα ξεκαθαριστεί πως δεν αφορά ανθρώπους που ‘ξεπουλήθηκαν’ για μία θέση στην εξουσία, όταν είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να οδεύει προς αυτήν, ή για τους υβριστές του ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερο στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής είναι η αποδόμηση της παραμικρής εξαγγελίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και η αντιπρόταση σοβαρής, δομημένης και κοστολογημένης πρότασης για κάθε τι που εξαγγέλλει, προκειμένου η Χαριλάου Τρικούπη να εμφανιστεί όχι μόνο ως η εναλλακτική διέξοδος, αλλά ως η μόνη διέξοδος προς το ‘ξέφωτο’. Ήδη, η Φώφη Γεννηματά έχει αναθέσει σε στελέχη του κόμματός της να επισημάνουν τα «συνειδητά ψέματα» του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του και να αντιπαραβάλουν τις «πραγματικές λύσεις» στα υπαρκτά σε κάθε περίπτωση προβλήματα των πολιτών. Έμφαση δίνουν ιδιαιτέρως στους ‘μη προνομιούχους’, μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, με την οποία το ΠΑΣΟΚ συνδέθηκε ιστορικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.