ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτό κάλεσμα σε πολίτες

Το 1ο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου το 3ο Συνέδριο του Ποταμιού

Κάλεσμα στους πολίτες που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα, να ανακαλύψουν στην πολιτική αυτούς που τους ταιριάζουν, απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση των στελεχών που ετοιμάζουν το 3ο συνέδριο του Ποταμιού.

«Να κλείσουμε τον δρόμο στους πολιτικούς που ξεγελούν τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «ο σημερινός κυβερνητικός λαϊκισμός θέλει να συνταιριάξει τις ιδεοληψίες της αριστεράς με τις ψεκασμένες θεωρίες της ακροδεξιάς».

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, αποφασίστηκε ότι για να ενδυναμωθεί ο ανοιχτός και αντιγραφειοκρατικός χαρακτήρας του Κινήματος πρέπει οι σύνεδροι που θα προέρχονται από τις οργανωμένες δυνάμεις του Ποταμιού να είναι μόνο το 60% του Συνεδρίου.
Το 20% των συνέδρων θα προέρχεται από εκπροσώπους κινήσεων και ομάδων του ευρύτερου χώρου και το υπόλοιπο 20% θα είναι πολίτες που δεν είναι μέλη του Ποταμιού, αλλά μέσω ανοιχτής εγγραφής, θα ζητήσουν να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Στο συνέδριο που θα γίνει στον Κεραμεικό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, θα αποφασιστεί η μετεκλογική στάση και η πολιτική συμμαχιών του Ποταμιού και θα εκλεγούν νέα κεντρικά όργανα, καθώς και ο επικεφαλής.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου εξέλεξε προεδρείο το οποίο συγκροτείται από τους: Δήμητρα Γιαννάκη, Μαρία Δαμανάκη, Ίκαρο Κράτσα, Δημήτρη Κυριακόπουλο, Νίκο Μηλαπίδη και οι δύο Γραμματείς, κοινοβουλευτικού έργου Γιώργος Μαυρωτάς και οργανωτικού Γιώργος Γκαρής.

Στις τοποθετήσεις των στελεχών κυριάρχησαν δύο ζητήματα

  • η ανάγκη να απευθυνθεί το Ποτάμι ακόμη πιο έντονα στους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους της πολιτικής
  • η επιμονή στην αυτόνομη πορεία με τολμηρές θέσεις χωρίς στρογγυλέματα και συμβιβασμούς.

 

 

Ολόκληρη η ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη:

Το Ποτάμι είναι ένα τιτάνιο έργο σε ένα άνυδρο πολιτικά τοπίο. Και πρέπει να είσαστε όλοι υπερήφανοι για την προσφορά σας.

Κάποιοι μένουν συνεχώς στη δημοσκοπική κόπωση. Την Τετάρτη 1.8, το Σάββατο 2.3.
Δεν συζητούμε και δεν σκεφτόμαστε όσο πρέπει το άλλο, το σημαντικό, το μόνιμο. Ότι το Ποτάμι συνεχίζει αταλάντευτα να υπηρετεί τις αρχές του, αρχές ενός ευρύτερου τμήματος της κοινωνίας που θέλει:

Αξιοκρατία
Σύγχρονο κράτος
Ανοιχτή οικονομία
Ατομικά δικαιώματα σε μια Ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Και δεν είναι τα λόγια μας. Είναι οι πράξεις μας. Συνεχώς πέφτουμε στη φωτιά για όλα αυτά που πιστεύουμε. Στα εθνικά και κοινωνικά θέματα. Στην οικονομία, στην παιδεία. Δίνουμε όλες τις σωστές μάχες, και δεν ταλαντευόμαστε ανάλογα με τον άνεμο.

Συγκρουόμαστε με τον κυβερνητικό λαϊκισμό που θέλει να συνταιριάξει τις ιδεοληψίες της αριστεράς με τις ψεκασμένες θεωρίες της ακροδεξιάς.

Όσοι κυβερνούν και πιέζονται έχουν πάντα την ίδια συμπεριφορά.

Θέλουν διάλογο – συναίνεση και εθνικές λύσεις. Αυτά που τορπίλιζαν μέχρι να γίνουν κυβέρνηση. Το ίδιο έκανε ο Σαμαράς. Το ίδιο κάνει τώρα ο Τσίπρας. Εμείς συγκρουόμαστε όμως με όλες τις παθογένειες του παρελθόντος.

Αυτό είναι σημαντικό στην πολιτική. Να σκέφτεσαι πάντα τη χώρα και όχι τον χώρο σου. Να προσπαθείς να λες τα σωστά. Να μην χαρίζεσαι στο λάθος. Να μελετάς αδιάκοπα. Να βελτιώνεσαι. Να εφευρίσκεις λύσεις. Να είσαι πρωτοπορία χωρίς να το φωνάζεις. Δεν υπάρχει χρόνος λοιπόν για ηττοπάθειες.

Έχουμε πίσω μας μια ιστορία 55 μηνών. Χρόνος αρκετός για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας, για τα προτερήματα μας, αλλά και για τα αδύνατα σημεία μας.

Και τώρα είμαστε έτοιμοι για έναν νέο κύκλο. Κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον λόγο μας. Οργανώνουμε καλύτερα το Κίνημά μας. Διορθώνουμε λάθη. Προχωράμε σε τολμηρή ανανέωση με ανοιχτές τις πόρτες στην κοινωνία. Δεν θα μιμηθούμε τα γκρίζα κόμματα. Θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέες λύσεις. Η πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι στο συνέδριο του Νοεμβρίου. Οι οργανωμένες δυνάμεις του Ποταμιού να είναι μόνο το 60% του συνεδρίου.

Το 20% να προέρχεται από τις συνεργαζόμενες συμμαχικές δυνάμεις.Και το άλλο 20% των συνέδρων θα είναι πολίτες που μέχρι σήμερα δεν ήταν στο Ποτάμι, αλλά θέλουν να συμμετέχουν στο ανοιχτό συνέδριο μας. Το μήνυμα μας στους απογοητευμένους της πολιτικής είναι: «ελάτε να βάλετε την σφραγίδα σας».

- Αν θες δικαίωμα ψήφου από την πρώτη στιγμή

- Αν θες οι αποφάσεις να μην είναι προειλημμένες

- Αν ΔΕΝ θες την ξύλινη γλώσσα

- Αν ΔΕΝ θες να σου δίνουν «γραμμή»

- Αν θες να φέρεις τα πάνω κάτω,

τότε έλα στον Κεραμεικό το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου.

Στις προτάσεις που ήδη συζητάμε είναι:

Ανοιχτό συνέδριο κάθε Σεπτέμβριο
Ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα
Γραμματέας και Πολιτικό Συμβούλιο να εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία των Αντιπροσώπων μας από ολόκληρη τη χώρα.
Συμμετοχή στη Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων και στο Πολιτικό Συμβούλιο εκπροσώπων των συνεργαζόμενων δυνάμεων σε ένα ποσοστό 20%.

Αυτό σημαίνει ανοιχτό αντιγραφειοκρατικό Κίνημα!

Αυτό το κάλεσμα όμως πρέπει να το μεταφέρετε εσείς στην κοινωνία.

Η καμπάνια με τίτλο ΘΕΛΩ να μου πεις τα ΘΕΛΩ σου έχει ήδη προσελκύσει εκατοντάδες νέους φίλους. Σύντομες ξεκάθαρες απαντήσεις στα ΘΕΛΩ των πολιτών. Όχι γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Το Κίνημα πρέπει να αποκτήσει νέα ορμή. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανένα. Μόνο τον κακό μας εαυτό.

Πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας. Και να κάνουμε αυτή τη νέα αρχή μαζί με νέους ανθρώπους από την πραγματική ζωή. Και με τους έμπειρους σε νέους ρόλους. Με συμμάχους όλους αυτούς που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα. Και αυτοί πρέπει να ανακαλύψουν στην πολιτική συτούς που τους ταιριάζουν. Για να κλείσουμε τον δρόμο στους πολιτικούς που ξεγελούν τους πολίτες. Για να φέρουμε τα πάνω κάτω και τα κάτω πάνω. Έριξε δύο κυβερνήσεις για να γίνει εδώ και τώρα πρωθυπουργός.

Πάμε για να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.