ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σύμφωνα με το BBC

Τρία νέα iPhone παρουσιάζονται στη φετινή έκθεση της Apple

Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση του iPhone X Plus από την Apple, η αμερικανική ιστοσελίδα Allthingsnow.com κατάφερε να πάρει στα χέρια της φωτογραφίες από τη συσκευή.

Σήμερα, στην παρουσίαση των νέων iphone η Apple Inc αναμένεται να σπάσει το φράγμα των 1.000 δολαρίων. O Τιμ Κουκ, ως διευθύνων σύμβουλος της πρώτης αμερικανικής εταιρίας με χρηματιστηριακή αξία ενός δισεκατομμυρίου, θα παρουσιάσει τρία νέα iphone, ένα ανανεωμένο apple watch και ίσως κάποια ipads, σύμφωνα με το bbc.

Πέρσι, ήταν η δεκαετής επέτειος του iphone και οι φανατικοί ανέμεναν μια επανεφεύρεση της συσκευής. Αυτό που έλαβαν τελικά ήταν το iphone X, που εισήγαγε το κινητό τηλέφωνο σε μια νέα σχεδιαστική βάση.
Φέτος, η αναμονή δεν είναι παρόμοιου βεληνεκούς γιατί πρόκειται για χρονιά «S». Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν κάνει σημαντικές αλλαγές στις συσκευές της, κυκλοφορώντας μοντέλα με το συνοδευτικό S.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι αλλαγές στο iphone θα είναι οι εξής: Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει κατ’ αρχήν το iPhone XS, το οποίο θα είναι ο «διάδοχος» του iPhone Χ και θα έρχεται με οθόνη 5,8 ιντσών και τεχνολογίας OLED και αρκετές βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Το δεύτερο μοντέλο θα είναι το iPhone XS Max, επίσης, με OLED οθόνη αλλά με τη διαγώνιο να φθάνει στις 6,5 ίντσες, μία διάσταση που για πρώτη φορά θα δούμε σε smartphone της Apple, η οποία στο παρελθόν απέφευγε να είναι ο κατασκευαστής με τη μεγαλύτερη οθόνη. Κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχουν αλλαγές στη στρατηγική προσέγγισης της αγοράς. Πρακτικά, αυτό θα είναι το κορυφαίο iPhone που θα έχει διπλή κύρια κάμερα.

Η τρίτη συσκευή εκτιμάται ότι μπορεί να είναι το best seller μεταξύ των νέων μοντέλων. Το iPhone XSR θα έχει οθόνη 6,1 ιντσών αλλά τεχνολογίας LCD προκειμένου να μειωθεί το κόστος και γι’ αυτό εκτιμάται ότι η τιμή θα κινείται στα 900 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπερ σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι σε επίπεδα κάτω των 1000 ευρώ. Επίσης, θα διαφοροποιείται και στα χρώματα που θα είναι διαθέσιμο.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι πως και τα 3 μοντέλα θα ακολουθούν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του iPhone X, οπότε έχουμε πλήρη κατάργηση του κεντρικού πλήκτρου στο κάτω μέρος της οθόνης.

Καμία συσκευή δεν θα έχει αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος με την Apple να θεωρεί ότι η αναγνώριση προσώπου (Face ID) είναι ο ιδανικός τρόπος αναγνώρισης του κατόχου ενός iPhone. Οι τρεις συσκευές θα στηρίζονται στον Α12 επεξεργαστή, ο οποίος κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 7 νανόμετρων, κάτι που μάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη αντοχή στην μπαταρία, ενώ όλα θα χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα το iOS 12 που παρουσιάσθηκε τον Ιούνιο.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα αλλαγή, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα είναι η δυνατότητα που θα υπάρχει σε ορισμένα μοντέλα -φημολογείται ότι σίγουρα θα το δούμε στο iPhone XS Max- για δύο κάρτες SIM, κάτι που δεν έχει ξαναδοκιμάσει η Apple.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.