ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν αγνοούμενο

Ξεχείλισαν ποτάμια εκκενώνονται σπίτια - Στο μάτι του Ζορμπά Άργος και Κιάτο

Πλημμύρες «σαρώνουν» αυτή την ώρα το Άργος που βρίσκεται στο «μάτι του Ζορμπά». Συγκεκριμένα, το ποτάμι Ξεριά ξεχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να «εισχωρήσει» μέχρι την πόλη.

H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ντόπιοι έχουν βγει με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά, ενώ χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο. Μάλιστα, στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι υπάρχει γυναίκα εγκλωβισμένη σε αυτοκίνητο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει κλήσεις για παροχή βοήθειας και συγκεκριμένα για μεταφορά ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια σε ασφαλείς περιοχές.

Παράλληλα, το ποτάμι Πάνιτσα έσπασε στο ύψος του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο με τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε εκκενώσεις σπιτιών προς ασφαλέστερα μέρη. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν αγνοούμενο.

Στην περιοχή έχουν φτάσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους διπλανούς νομούς.

Την ώρα αυτή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους. Όλες οι αρχές του νομού μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους βουλευτές αναζητούν σανίδα σωτηρίας

Αναμονή για την εκτίμηση της κατάστασης από τις αρχές και για τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έουν δημιουργήσει προβλήματα και στις περιοχές Μύλων, Κεφαλαρίου, Κιβερίου και Σκαφιδακίου.

ΦΟΥΣΚΩΣΕ Ο ΞΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ 29/9/2018

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους - Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους - Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου.

Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στο μάτι του κυκλώνα και η Κορινθία

Απο την Αλμυρή, μέχρι το Ξυλόκαστρο η μανία του κυκλώνα Ζορμπά φέρνει προβλήματα και απειλεί.

Ήδη το Κιάτο έχει πλημμυρίσει και το Ξυλόκαστρο απειλείται απο την υπερχείλιση του Σύθα. Αναφέρεται επίσης, ότι έχει πλημμύρισε η εθνική οδός Πατρών Αθηνών στο 117ο χιλιόμετρο στο Ξυλόκαστρο

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.