ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από 8,84 στα 9,19 ευρώ την ώρα

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε σήμερα να αυξήσει τον εθνικό κατώτατο μισθό κατά 35 λεπτά στα 9,19 ευρώ ανά ώρα στην αρχή του επόμενου έτους και στη συνέχεια στα 9,35 ευρώ από το 2020.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα μπορούσε να τονώσει την κατανάλωση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η αύξηση, που προτάθηκε από επιτροπή τον Ιούνιο, σηματοδοτεί τη δεύτερη για τον εθνικό κατώτατο μισθό που θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ το 2015. Αρχικά ορίστηκε στα 8,50 ευρώ ανά ώρα ενώ το 2017 αυξήθηκε στο σημερινό επίπεδο των 8,84 ευρώ.

Η αύξηση θα μπορούσε να επηρεάσει περίπου 2 εκατ. ανθρώπους ή και περισσότερους. Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι 1,4 εκατ. άνθρωποι έλαβαν τον κατώτατο μισθό πέρυσι τον Απρίλιο και ότι άλλοι περίπου 800.000 άνθρωποι κέρδισαν λιγότερα παρόλο που πληρούσαν τις βασικές προϋποθέσεις για να λάβουν τον κατώτατο μισθό.

Οι πραγματικοί μισθοί στη Γερμανία αυξάνονται και τα επιπλέον χρήματα στις τσέπες των καταναλωτών, μαζί με την υψηλή απασχόληση και το χαμηλό κόστος δανεισμού, στηρίζουν τις δαπάνες των νοικοκυριών, που αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης ενώ προσφέρουν προστασία απέναντι στους κινδύνους που σχετίζονται με το εμπόριο και προκαλούνται από την αύξηση του προστατευτισμού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.