ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια και την πολιτική της η ΕΚΤ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε σήμερα αμετάβλητη την πολιτική της, όπως αναμενόταν, παραμένοντας σε πορεία περιστολής των μη συμβατικών μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Η ΕΚΤ επαναβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 2,6 τρισεκ. ευρώ θα τερματιστεί φέτος και ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν μετά το επόμενο καλοκαίρι, εμμένοντας στην κατεύθυνση πολιτικής που παρουσίασε τον Ιούνιο και επαναλαμβάνει έκτοτε σε κάθε συνεδρίαση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019», ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

Με τη σημερινή απόφαση, η ΕΚΤ διατήρησε το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο -0,40%. Παράλληλα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,00% και το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 15:30 ώρα Ελλάδος ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.