Neo

Ανιστόρητοι ή παραχαράκτες της Ιστορίας;

«Ίσως και τα δύο», απαντά στο ερώτημα που έθεσε μόνος του για τους κυβερνώντες, ο Γιώργος Φλωρίδης.

Αφορμή για το ξέσπασμα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, στάθηκαν όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπερασπιζόμενος τον Αλέξη Τσίπρα και αναβαθμίζοντάς τον, όπως λέει, στο επίπεδο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Κατά τον κ.Τσακαλώτο, ο Τσίπρας βάλλεται όπως ο Ελ. Βενιζέλος από τη σύγχρονη Δεξιά, η οποία “είναι συνέχεια του Ι.Μεταξά”», γράφει σε ανάρτησή του στα social media ο πρώην υπουργός, περιγράφοντας πως ο ‘ανιστόρητος’ υπουργός Οικονομικών, όπως τον χαρακτηρίζει, είπε ότι «ο Ιωάννης Μεταξάς έγραψε στο ημερολόγιό του ‘να υπάγει ο τόπος μας εις τον διάβολον δια να μην έρθει ο Βενιζέλος’ και συμπλήρωσε : ‘αυτά λέει και η ΝΔ σήμερα, να πάει η Ελλάδα στον διάβολο φτάνει να φύγει ο Τσίπρας’».

Αντίθετα, όπως υποστηρίζει ο Γιώργος Φλωρίδης, η ιστορική αλήθεια, όπως καταγράφεται παντού, είναι ότι σε μία αντιπαράθεσή του με τον Δημήτριο Γούναρη το 1921, ο Ιωάννης Μεταξάς του είπε : «Εις το κάτω-κάτω, εάν μόνον διά του Βενιζέλου θα ήτο δυνατόν να σωθή η Ελλάς, ας έλθει ο Βενιζέλος. Πρέπει να υπάγη ο τόπος μας εις τον διάβολον δια να μην έλθει ο Βενιζέλος;». Κατόπιν τούτων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατέληξε στο συμπέρασμα πως είτε δεν διάβασε ποτέ το βιβλίο του Γ.Μαυρογορδάτου για τον Εθνικό Διχασμό, αποσπάσματα του οποίου υποτίθεται ότι αναγίγνωσκε, είτε το διάβασε αλλά «δεν κατάλαβε τίποτα»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.