ΕΛΛΑΔΑ

Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία

«Αυγή»: Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ζάεφ μετά την παραίτηση Κοτζιά

Ένα τηλεφώνημα από τον Αλέξη Τσίπρα προς τον Ζόραν Ζάεφ μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο τηλεφώνημα που έγινε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Σκοπιανός ομόλογός του εξέφρασε τον θαυμασμό του για το κουράγιο και την επιμονή του υπογραμμίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν από κοινού σε αυτή τη διαδρομή κατά την οποία κάθε βήμα ήταν πιο δύσκολο από το προηγούμενο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η Ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες και τις θαρραλέες πράξεις καθώς κοινός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν τα νέα Βαλκάνια του 21ου αιώνα με ειρήνη, συνεργασία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους δύο λαούς που παρά τις διαφορές τους μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Είχε προηγηθεί η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη δήλωσή του μετά την παραίτηση Κοτζιά προς την πλευρά των Σκοπίων, ξεκαθαρίζοντας ότι η ένταξή τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ΝΑΤΟ προϋποθέτει την έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θέλω να στείλω μήνυμα και στους γείτονές μας που έχουν αυτές τις μέρες διαδικασίες. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την ένταξη της γειτονικής μας χώρας σε κανένα σχηματισμό με συνταγματικό όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα για την ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας για τα Βαλκάνια. Η Ελλάδα και η κυβέρνησή μου θα κάνει αυτά που ορίζουν οι διεθνείς της υποχρεώσεις», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.