ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαΐδα

Χασισοκαλλιεργητής έκρυβε αρχαία στο γκαράζ του

Έβγαλε «λαγό» η έρευνα που έγινε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Εορδαίας στο σπίτι και τον χώρο στάθμευσης ενός 45χρονου στην Πτολεμαΐδα, λίγο μετά τη σύλληψή του σε μια κοντινή αγροτική περιοχή όπου καλλιεργούσε τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,10 μέτρων.

Εκτός από τα 14,97 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τους 172 σπόρους κάνναβης που βρέθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού του δράστη, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κρυμμένα και 24 αρχαία αντικείμενα που πιθανότατα προέρχονται από την Βυζαντινή περίοδο και ο 45χρονος φέρεται να τα είχε εντοπίσει κάνοντας παράνομη ανασκαφή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χάλκινο μικύλλο αγγείο, 11 χάλκινα νομίσματα, δυο ασημένια νομίσματα, τρία κοσμήματα εκ των οποίων τα δυο χάλκινα και το ένα σιδερένιο, ένα ακόμη χάλκινο κόσμημα και έξι μπρούτζινα και χάλκινα δακτυλίδια. Όλα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να εκτιμηθούν, ενώ ο 45χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.