ΕΛΛΑΔΑ

Για τα προβλήματα του κλάδου

Διαμαρτυρία ντελιβεράδων στις 11:00 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν σήμερα έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μέλη της επιτροπή αγώνας διανομέων φαγητού. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία και έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι διανομείς θα συγκεντρωθούν στις 11:00 για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για απολύσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Συνάδελφοι –ισσες με τις δεκάδες μοτοπορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας κτλ, τον αγώνα μας στον δρόμο, καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα μας και να εξαναγκάσουμε ΜΜΕ και υπευθύνους να ασχοληθούν με αυτά:

1. Τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα – δολοφονίες και την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον κλάδο μας.
2. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται για το ζήτημα των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Επισιτισμό και κυρίως στην εφαρμογή τους (ανασφάλιστη εργασία, υποασφάλιση, κλοπή των δώρων, αργιών, νυχτερινών κτλ).
3. Τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα των 3 συναδέλφων διανομέων φαγητού για την επαναπρόσληψη τους, που απολύθηκαν παράνομα και καταχρηστικά από την ασύδοτη εργοδοσία στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας».
Οι δράσεις, οι κινήσεις και ο αγώνας μας είχαν ως αποτέλεσμα:

• Να κλείσουμε συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα, την Τρίτη 2 Οκτώβρη με τον γενικό γραμματέα Α. Νεφελούδη, όπου αντιπροσωπεία συναδέλφων θα θέσουμε όλα τα παραπάνω ζητήματα.
• Βουλευτές της κυβέρνησης ετοιμάζουν επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα των Συμβάσεων Εργασίας, τα αιτήματα μας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και για το θέμα των απολύσεων στο πατσατζίδικο ‘Τσαρούχας’».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.