ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητές 16-18 ετών

Διεθνές μαθητικό συνέδριο προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα

Διεθνές μαθητικό συνέδριο προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συμμετέχουν μαθητές 16-18 ετών και διεξάγεται σε διαφορετική πρωτεύουσα της Ευρώπης κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το συνέδριο, που έχει ως στόχο να προετοιμάσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε διεθνή συνέδρια, έγινε υπό την αιγίδα του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου “Νέα Γενιά Ζηρίδη” που έχει οργανώνει αυτό το ευρωπαικό πρόγραμμα οι συμμετέχοντες εργάστηκαν σε επιτροπές πάνω σε συγκεκριμένα φλέγοντα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να συντάξουν ψηφίσματα, τα οποία παρουσιάστηκαν στη Γενική Ολομέλεια, την τελευταία μέρα του συνεδρίου, που διεξήχθη στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην τελετή λήξης, απηύθυναν χαιρετισμό οι: Τζωρτζίνα Σπέντζου-Ζηρίδη, Μάνια Ζηρίδη, Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και τ. Ευρωβουλευτής, η Δρ. Νάντια Στυλιανού, Μορφωτική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Παντελής Ναούμ, απόφοιτός του σχολείου και Αντιπρόεδρος της Γενικής Ολομέλειας και η Θεώνη Σοφρωνά, συντονίστρια του συνεδρίου.

Μέσα από αυτή τη μοναδική εμπειρία οι μαθητές, συμμετείχαν στην ανάδειξη των δημοκρατικών αξιών και θεσμών, αντάλλαξαν απόψεις και πρότειναν λύσεις, πάνω σε επίκαιρα θέματα, συνειδητοποιώντας ότι μπορούν και πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.