ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Οχθη: Εποικοι σκότωσαν 48χρονη Παλαιστίνια μητέρα - Δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι

Μια Παλαιστίνια άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Παρασκευής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν Εβραίοι έποικοι πετροβόλησαν το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν.

Ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας επιβεβαίωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το αυτοκίνητο έγινε στόχος, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι δράστες που εκτόξευαν τις πέτρες. Πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa, που επικαλείται πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας, η Αΐσα Μοχάμεντ Ράμπι, 48 ετών, μητέρα οκτώ παιδιών, από το χωριό Μπιντία δέχτηκε μια πέτρα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύζυγός της, στα νότια της πόλης Νάμπλους.

Η Ράμπι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Νάμπλους όπου λίγο αργότερα υπέκυψε. Ο σύζυγός της, Αϊκούμπε αλ Ράμπι, 52 ετών, φέρει ελαφρά τραύματα. Φέρεται να δήλωσε ότι δεν μπορούσε να δει καθαρά ποιοί εκτόξευαν τις πέτρες, οι οποίες όμως προέρχοναν από την πλευρά του δρόμου όπου βρίσκεται ο ισραηλινός οικισμός. "Τους άκουγα να μιλούν εβραϊκά αλλά δεν τους έβλεπα", είπε.

Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες ήταν Εβραίοι έποικοι.

Τις τελευταίες ημέρες το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις αναζητούν έναν Παλαιστίνιο που φέρεται ότι σκότωσε δύο Ισραηλινούς και τραυμάτισε άλλον έναν στις 7 Οκτωβρίου στη βόρεια Δυτική Όχθη. Την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας 19χρονος ως ύποπτος για άλλη επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός Ισραηλινού εφέδρου κοντά στη Νάμπλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.