ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά

Έγραψαν συνθήματα για την 20χρονη Αλέκα, μέσα στο ξενοδοχείο που βρέθηκε νεκρή

Συνθήματα και μπογιές στο ξενοδοχείο στον Σταυρό Χανίων, όπου βρέθηκε νεκρή η 20χρονη Αλέκα Τσιλιγιάννη από το Αγρίνιο, πέταξαν αναρχικοί, καταγγέλλοντας παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο indymedia, οι αναρχικοί υποστηρίζουν πως ο θάνατος της κοπέλας, οφείλεται σε πνιγμό από καρότσι μεταφοράς τροφίμων μέσα σε αναβατόριο που χρησιμοποιούταν ως ανελκυστήρας.

Η ανακοίνωση των αναρχικών

“Στις 20 Σεπτέμβρη χάνει τη ζωή της εν ώρα εργασίας στο ξενοδοχείο Cretan Pearl του ομίλου HotelBrain στον Σταυρό Χανίων, η 20χρονη Αλέκα η οποία ασκούσε εκεί την πρακτική της. Η εργαζόμενη εγκλωβίστηκε σε έναν ανελκυστήρα – αναβατόριο μαζί με ένα καρότσι μεταφοράς τροφίμων το οποίο προκάλεσε τον πνιγμό της. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ η κοπέλα κατέληξε.

Καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας για την χρήση αυτής της καρμανιόλας (σήμανση κλπ), παρόλο που το ξενοδοχείο είχε μεριμνήσει να δώσει γραπτές οδηγίες για να είναι χαμογελαστοί οι εργαζόμενοι μπροστά στους τουρίστες. Ο φόρτος εργασίας και η πίεση για να «βγει η δουλειά» εμμέσως πλην σαφώς, ουσιαστικά ανάγκαζε το προσωπικό να χρησιμοποιέι το αναβατόριο για να κερδίσει χρόνο. Ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τον απεγκλωβισμό της κοπέλας, είχαν κολληθεί προειδοποιητικά χαρτιά για την χρήση του αναβατορίου μόνο για τρόφιμα.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου μαζί με τα ντόπια ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός επιχειρώντας να μην φανεί σαν εργατικό ατύχημα και η είδηση να μην πάρει διαστάσεις. Θεωρώντας το χρέος μας, σαν μια ελάχιστη απάντηση την Δευτέρα 22/10 επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο, γράφωντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και μπογιές σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε το γεγονός. Η συνεχής υποτίμηση της εργασίας και η απαξίωση των ζωών των από τα κάτω θα σταματήσει μόνο μπροστά στην αντίσταση, στην οργανωμένη δράση της τάξης μας, ενάντια στα αφεντικά, ενάντια σε κάθε εξουσία που καταδυναστέυει τις ζωές μας. Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στην απάθεια και την ιδιώτευση, και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας. Αναρχικοί-ες”

Πηγή: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.