ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά

Επικήρυξαν με 2.000 ευρώ αυτόν που σκότωσε την έγκυο σκυλίτσα

Μια ακόμη κτηνωδία σε βάρος αδέσποτου ζώου σημειώθηκε στα Χανιά, όπου δυστυχώς τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι συνεχή.

Επιχειρηματίας προσφέρει το ποσό των 2.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πατελάρι του Δήμου Πλατανιά. Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν 5 φορές μία σκυλίτσα που ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν το Δήμο και την πρόεδρο του Συλλόγου Περιβαλλοντική φιλοζωική δράση. Το βαριά τραυματισμένο σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό ιατρείο όπου παρά τις προσπάθειες της γιατρού η σκυλίτσα πέθανε μαζί και τα κουταβάκια της. Είχε αιμορραγία στην σπλήνα, ρήξη μήτρας και διάτρηση εντέρου.

«Ήλπιζα ότι, ίσως τα καταφέρει» δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Μαρια Μαυροματακη «Σήκωνε το κεφαλάκι της όταν πήγα. Όλοι οι άνθρωποι από την γειτονιά ήταν πολύ στεναχωρημένοι. Την ταΐζαν και έλεγαν ότι κανένα δεν πείραζε. Είναι χωριό. Κάποιος την πυροβόλησε σε χωράφι και η καημένη έτρεξε εκεί που την τάιζαν για βοήθεια. Έχω σοκαριστεί πραγματικά.»

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό της Περιβαλλοντικής Φιλοζωικής Δράσης στο Facebook, ενώ στα σχόλια πολλοί πολίτες εκφράζουν την αγανάκτηση τους και προσφέρουν και εκείνοι με την σειρά τους αμοιβή για τον εντοπισμό των δραστών.

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΙΚΉΡΥΞΗ 2.ΟΟΟ€ Επικοινώνησε μαζί μας επιχειρηματίας και προσφέρει αμοιβή 2.000 ευρώ για την ανακάλυψη του δράστη. (Ενώ όπως θα δείτε και στα σχόλια παρακάτω, υπάρχουν ακόμη αρκετοί άνθρωποι που προσφέρουν αμοιβή για τον ίδιο λόγο.)

Αυτά συμβαίνουν στο φιλόξενο φυσικό περιβάλλον του Δήμου Πλατανια του οποίου όπως είδαμε ολοι πρόσφατα φιλόζωοι. . επλεξαν εγκώμιο ότι προάγει πολιτισμό και ότι σέβεται απόλυτα τα αδέσποτα. … Εγώ είμαι κακή που τρέχω στον Εισαγγελέα και διαμαρτυρομαι συνέχεια για το ότι δεν λειτουργεί κτηνιατρείο ούτε υπάρχει χώρος προσωρινής φιλοξενίας. .. Εάν υπήρχε θέληση δεν θα υπήρχαν αδέσποτα. Και μην αρχίσει κανένας να μου λέει τις θεωρίες του γιατί δεν θα περάσει καλά. Πρέπει να εφαρμοστεί η νομοθεσία. Τέλος. Καμιά φιλοζωικη δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.» SKILITSA

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.