ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η χώρα με τα περισσότερα γίδια…

Η είδηση στις μεγάλες εφημερίδες και άλλα μέσα ήταν εξαιρετικά - έως εξωφρενικά θετική· γι’ αυτό, άλλωστε, και έτυχε τέτοιας μεγάλης διασποράς και επανάληψης και στην υπόλοιπη επικράτεια. «Η Ελλάδα» ανέφερε, λοιπόν, πιο αναλυτικά η ίδια είδηση, …«είναι πρώτη στη Ευρώπη σε πληθυσμό γιδιών. Στη χώρα μας εκτρέφονται περίπου 4,5 εκατομμύρια γίδια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 47, 5% των αρμεγόμενων γιδιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Βεβαίως, οι αρμόδιοι επιστήμονες που, στην προκειμένη, στήριξαν τους λογαριασμούς τους στις δηλώσεις των ημέτερων καλόβουλων κτηνοτρόφων για τα ζώα που έχουν (!!)· είχαν ως απώτερο σκοπό μέσα απ’ αυτό να προτάξουν και να προπαγανδίσουν τα πλεονεκτήματα του γίδιου γάλακτος έναντι του αγελαδινού· που έχει κατακλύσει, ως γνωστό, όχι μόνο τις διεθνείς, αλλά, το κυριότερο, και τις εγχώριες αγορές. Στην υπόθεση, μάλιστα, ανακατώθηκε και ο αρχηγός των αρχαίων θεών Δίας που έπινε, λέει, γάλα, μόνο από μια θαυματουργή κατσίκα που έφερε το όνομα «Αμάλθεια»!

Αλίμονο, μπράβο στην κατσίκα «Αμάλθεια» που με τα μεγάλα παραγωγικά μαστάρια της έκανε τόσο δυνατό και γερό τον Δία μας! Όπως (μπράβο)· και σε όλα τα ζωντανά του Θεού που προσφέρουν όχι μόνο το γαλατάκι τους, αλλά, το κρεατάκι τους, το μαλλάκι τους και άλλα πολλά στους ανθρώπους. Επιπλέον, μπράβο, αξίζουν άπαντα τα ελληνικά γίδια που έρχονται πρώτα και με διαφορά σε ολάκερη την Ευρώπη.

Ακόμη ένα μπράβο, όμως, αξίζουν οι χιλιάδες ιδιοκτήτες και τζοπαναραίοι (αυτολεξεί) όλων αυτών – των δηλωμένων εκατομμυρίων γιδιών, που, αν υπήρχαν (αληθινά), εκτρέφονταν και αρμέγονταν κανονικά, ασφαλώς, θα πνιγόμαστε από δω και πέρα που πιάνει κι ο χειμώνας –όχι από χείμαρρους (τύπου Μάνδρας κ.λπ.), που δημιουργούνται από τις χονδρές γκάφες και αμεριμνησίες των υπεύθυνων και χαρισματικών διοικούντων μας, αλλά, κανονικά – κανονικότατα από το, πράγματι, πλούσιο (σε θρεπτική αξία) και νοστιμότατο κατσικίσιο γάλα. Θάλασσα, χείμαρροι και γίδιο γάλα ανάκατα σε θανατηφόρα ανάμειξη θα μας οδηγούσαν σίγουρα σε ένα πρωτοφανή, για τα ιστορικά δεδομένα, κατακλυσμό : μια αποκάλυψη.

Πλην, όμως, δεν φαίνεται, τουλάχιστον, προς ώρας, να διατρέχουμε ένα τέτοιο θανάσιμο κίνδυνο. Αν ήταν, άλλωστε, να τον πάθουμε (τον σίγουρο πνιγμό δηλαδή), θα τον παθαίναμε φερειπείν πέρυσι ή, ας πούμε, πρόπερσι, -άντε παραπρόπερσι, που μπορεί μεν όλα τα (ήρεμα και άγρια) γίδια στη χώρα μας να μην είχαν φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια κεφάλια, αλλά, οπωσδήποτε, 4 και κάτι ψηλά πρέπει να ήταν σίγουρα! Κείνο που, όμως, μπορεί κάλλιστα να προκύψει (χωρίς αλληγορική ή άλλη ερμηνεία), είναι ότι αν όλα αυτά τα εκατομμύρια γίδια (πουν να καταλάβουν τι γίνεται και επαναστατήσουν), θα προγκήξουν άτακτα πέρα –στην υπόλοιπη και άδεια από γίδια ενδοχώρα-, θα πάρουν σβάρνα με τα κέρατά τους όλα τα άλλα… «γίδια» : αυτά που ανήκουν στην λεγόμενη ανθρώπινη κοινωνία (όνομα και μη χωριό).

Τα «γίδια – ανθρώπους», δηλαδή, που μαζεύτηκαν σ’ αυτό το Τόπο (και είναι κι αυτά εκατομμύρια –τα περισσότερα πέρα ως πέρα στην Ευρώπη), και τον λεηλάτησαν, τον κατασπάραξαν, τον εξαφάνισαν κανονικά. Όπως κάνουν τα κανονικά γίδια, δηλαδή, σε ότι, καλό ή κακό, βρουν να φύεται φυσικά και παραγωγικά μπροστά τους. Και ξέρουμε καλά (ακόμη και από την Ιερή Βίβλο ή και τις τοιχογραφίες των ναών, όπου οι κολασμένοι, οι διεφθαρμένοι και, γενικώς, τα λαμόγια βράζουν στην Κόλαση υπό την εποπτεία ενός αλαζόνος γενειοφόρου τράγου), τι σατανική δύναμη βγάζουν τα γίδια αν αγριέψουν, επαναστατήσουν και κάνουν πέρα. Σε παίρνουν βελάζοντας άγρια και μοχθηρά στο κατόπι (!)· και μη σε βρουν πουθενά με τα παντοδύναμα κέρατά τους! Σε πάνε μια ώρα γρηγορότερα στο πιο καυτό πυρ της Κολάσεως…

*O κ. Σπύρος Χ. Τάγκας είναι Αρθρογράφος. Σύμβουλος Πολιτικής & Επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.