ΕΛΛΑΔΑ

Εδώ και 3μιση χρόνια

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποκαλύπτει τους λόγους που καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

«Επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντώντας στις αιτιάσεις για καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. «Οι δικαστές και εισαγγελείς της συγκεκριμένης δίκης εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία, δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους θεσπισμένους νόμους και τηρώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης» επισημαίνει η Ένωση και παραθέτει τα στοιχεία στα οποία αποδίδει «τις πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καθώς πληθαίνουν οι ανακοινώσεις με αίτημα την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, επιρρίπτοντας μάλιστα ορισμένες φορές τις ευθύνες της καθυστέρησης στο Δικαστήριο, οφείλουμε να παραθέσουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη μένουν αμφιβολίες για τις πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης.

Στη δίκη αυτή, η οποία μέχρι σήμερα έχει διαρκέσει 3,5 χρόνια και έχουν διεξαχθεί 283 συνεδριάσεις, υπάρχουν 68 κατηγορούμενοι, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση 150 μαρτύρων κατηγορίας, υπολογίζονται σε 230 οι μάρτυρες υπεράσπισης, έχει προχωρήσει η ανάγνωση εγγράφων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που υπερβαίνουν τις 50.000 σελίδες, ενώ παρίστανται 125 συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Μέχρι και σήμερα το Δικαστήριο συνεδριάζει 10 φορές το μήνα και τούτο διότι δεν υπάρχει ειδική αίθουσα για να διεξάγεται η διαδικασία σε πιο τακτική βάση.

Οι δικαστές και εισαγγελείς της συγκεκριμένης δίκης εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία, δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους θεσπισμένους νόμους και τηρώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης.
Επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.