ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: «Διαστημική Δύναμη» σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ

Σύμβουλοι του Λευκού Οίκου αναμένεται να προτείνουν την Τρίτη να ανοίξει ο δρόμος ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο στρατός και στο διάστημα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για τα σχέδια.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε τον Αύγουστο ένα φιλόδοξο σχέδιο για την έναρξη μιας νέας «Διαστημικής Δύναμης» ως έκτου κλάδου του στρατού των ΗΠΑ μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, tο Εθνικό Συμβούλιο Διαστήματος, μια συμβουλευτική επιτροπή του Λευκού Οίκου, θα προτείνει την αναθεώρηση των υφιστάμενων συνθηκών ενώ θα παρουσιαστεί η προτεινόμενη νομοθεσία στο Κογκρέσο, με στόχο τη δημιουργία και την χρηματοδότηση μιας ξεχωριστής διαστημικής υπηρεσίας για την επίβλεψη των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι προτάσεις του συμβουλίου αναμένονται σε συνεδρίαση στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Ουάσινγκτον, όπου ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έχει επίσης προγραμματιστεί να μιλήσει. Μια τέτοια αλλαγή, το Υπουργείο Άμυνας εκτιμά ότι θα κοστίσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια τα πρώτα πέντε χρόνια, αν τελικά εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Οι επικριτές, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές, δήλωσαν ότι η δημιουργία του προγράμματος είναι μια περιττή, δαπανηρή και γραφειοκρατική προσπάθεια που θα άλλαζε απλώς το έργο που ήδη έχει γίνει πολύ καλά από άλλες υπηρεσίες, όπως η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.