ΚΟΣΜΟΣ

Ανάρτηση στο Twitter

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να κλείσει με στρατό τα σύνορα με το Μεξικό

«Στοπ» στις ροές μεταναστών που έρχονται από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό επιχειρεί να βάλει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που διεμήνυσε ότι εάν το Μεξικό δεν κάνει κινήσεις, θα αναπτύξει στρατό στα νότια σύνορα της χώρας.

«Θα πρέπει, με τους ισχυρότερους όρους, να ζητήσω από το Μεξικό να σταματήσει αυτή την επίθεση - και αν δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα καλέσω τον στρατό των ΗΠΑ και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

Μέσω των συνόρων με το Μεξικό, φτάνουν στις ΗΠΑ μετανάστες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Σαλβαδόρ.

Η απειλή του Τραμπ επαναφέρει ένα από τα κύρια ζητήματα της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016. Η στιγμή δεν είναι τυχαία, καθώς απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες από τις ενδιάμεσες εκλογές, που θεωρούνται κρίσιμες για τη θητεία του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης την απειλή ότι θα σταματήσει την οικονομική βοήθεια προς τις χώρες της κεντρικής Αμερικής.

Αύριο, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού, όπου θα συναντηθεί με τον Μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Με μια σειρά σημερινών tweet, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να συνδέει το θέμα των μεταναστών με το εμπόριο και την πρόσφατη συμφωνία με το Μεξικό για την αντικατάσταση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου (NAFTA) η οποία αναμένει την επικύρωσή της.

«Η επίθεση στη χώρα μας στα Νότια Σύνορά μας, περιλαμβανομένων των Εγκληματικών Στοιχείων και των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ που συρρέουν, είναι πολύ πιο σημαντικά για εμένα, ως Πρόεδρο, από το εμπόριο ή την USMCA. Ελπίζω πως το Μεξικό θα σταματήσει αυτή την επίθεση στα Βόρεια Σύνορά του», έγραψε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εμπορική συμφωνία που είναι γνωστή ως Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.