ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση

Ισπανία: Οι Σοσιαλιστές σημειώνουν άνοδο και το Λαϊκό Κόμμα πέφτει στην τρίτη θέση

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας (PSOE) θα κέρδιζε με ποσοστό 31,6% αν γίνονταν εκλογές τώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ενώ το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έπεσε στην τρίτη θέση με μόλις 18,2%.

Το ποσοστό των Σοσιαλιστών σημείωσε αύξηση από το 30,6% που ήταν τον Σεπτέμβριο, ενώ το PP, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία επί έξι χρόνια μέχρι τον Ιούνιο οπότε έχασε σε μια ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο εξαιτίας μιας σειράς σκανδάλων διαφθοράς στις οποίες εμπλέκονταν στελέχη του, είδε το ποσοστό του να μειώνεται από το 20,8% που ήταν.

Η δημοσκόπηση αυτή θα ενισχύσει την κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ στο κοινοβούλιο, όπου διαθέτει μόλις 84 από τις 350 έδρες, καθώς διαπραγματεύεται τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους και αναζητεί συμμάχους στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις επόμενες προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές το 2020.

Το Ciudadanos έρχεται στη δεύτερη θέση της πρόθεσης ψήφους στη δημοσκόπηση που διενήργησε το Κέντρο Κοινωνιολογικών Σπουδών (CIS) με ποσοστό 21% έναντι 19,6% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Και το Podemos είδε το ποσοστό του να αυξάνεται στο 17,3% από 16,1% που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.