ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 90,6 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές

Κέρδη έως 9,23% για τις τράπεζες - Στο 1,43% η άνοδος του Χρηματιστηρίου

Ανοδική αντίδραση 1,43% στο χρηματιστήριο και κέρδη έως 9,23% στις τράπεζες, έφερε το τετραήμερο ξεπούλημα της τελευταίας περιόδου. Και οι long κέρδισαν τους short παίκτες που σήμερα οδηγήθηκαν και σε κλείσιμο θέσεων.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 676,36 μονάδες σημειώνοντας κέρδη 1,43%.

Όπως αποδείχθηκε στο χρηματιστηριακό ταμπλό, η κατάσταση στις ελληνικές τράπεζες δεν αυτή την οποία επιχείρησαν να περάσουν οι δανειστές με την αλλαγή στην στάση τους – σε αντίθεση με τους σκληρούς ελέγχους της περασμένης Άνοιξης.

Ναι μεν, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια και τα τραπεζικά ανοίγματα ύψους 89 δισ. ευρώ, ωστόσο προχωρούν και έχουν θέσει νέους στόχους. Επιπλέον, το γεγονός ότι, οι αγορές ζητούν υψηλά επιτόκια για τα ομολογιακά ήταν επίσης γνωστό, καθώς η άνοδος του spread των ελληνικών ομολόγων οδηγεί και σε υψηλότερα επιτόκια για τις τράπεζες. ( σ.σ μετά την καθαρή έξοδο που απέκλεισε το Δημόσιο από τις αγορές ) .

Μια μερίδα ξένων επενδυτών από τις ΗΠΑ- οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τις τράπεζες σ ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια και έχουν δει ταυτόχρονα την άνοδο στα ακίνητα – γνωρίζουν ότι, ο SSM δεν θα μπορούσε να ακυρώσει τον εαυτό του., δηλαδή να αναγνωρίσει κεφαλαιακά προβλήματα στις τράπεζες όταν έχει δώσει πιστοποίηση πως δεν υπάρχουν.

Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω βγήκαν αγοραστές χθες και ήδη σημειώνουν κέρδη – ενώ οι πιο μακροπρόθεσμοι χαμήλωσαν αρκετά τον μέσο όρο κτήσης στις τιμές των μετοχών.
Σ ότι αφορά την λύση της bad bank αυτή χρειάζεται 9 μήνες και μάλλον βρέθηκε ως μια ψυχολογική “στήριξη”, απέναντι στο κακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί.

Ράλι 9,23% για την μετοχή της Πειραιώς στα 1,42 ευρώ – είχε φθάσει να χάνει έως 30% χθες. Κέρδη 7,63% για την Alpha bank στα 1,27 ευρώ. Άνοδος 8,97% για την Eurobank στα 0,583 ευρώ. Άνοδο 8,97% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,725 ευρώ. Κέρδη 2,92% για τον Μυτιληναίο στα 8,81 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 90,6 εκατ. ευρώ, με πακέτα 27,9 εκατ. ευρώ κυρίως στις ελληνικές τράπεζες.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.