ΕΛΛΑΔΑ

Τι λένε οι 2 πλευρές

Κόντρα Γαβρόγλου - Πανεπιστημίου Κρήτης για το επίδομα στους φοιτητές της εστίας που κάηκε από τη φωτιά

Νέα «κόντρα» μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και των Πρυτανικών Αρχών ξέσπασε με αφορμή τις ευθύνες που επέρριψε η πολιτική ηγεσία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την καθυστέρηση καταβολής του έκτακτου βοηθήματος των 2.000 ευρώ στους φοιτητές της εστίας που παραδόθηκε στις φλόγες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Παιδείας με ανακοινωθέν υπογραμμίζει: «Από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει πιστωθεί στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης το ποσό των 184.000 ευρώ ως έκτακτη χρηματική βοήθεια 2.000 ευρώ στους 92 φοιτητές που διέμεναν στην Εστία. Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποδώσει το έκτακτο βοήθημα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με απόφαση της Συγκλήτου του».

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης απάντησαν: «Στις δύσκολες ώρες για τους πληγέντες φοιτητές του Ιδρύματος η πλειοδοσία ευαισθησίας περισσεύει. Παρακαλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μας γνωρίσει πότε θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η συνταχθείσα από τις Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης Κ.Υ.Α., προκειμένου αυθημερόν να καταβληθεί το επίδομα».

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης απαντούν: “Η εξαγγελία για την καταβολή του επιδόματος έγινε στις 24.9.2018 από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο.

Στις 26.9.2018 υποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης το επιβαλλόμενο από τις κείμενες διατάξεις, αίτημα για την έκτακτη επιχορήγηση του Ιδρύματος κατά το ποσό του επιδόματος και την ίδια ημέρα συντάχθηκε από την Οικονομική και τη Νομική Υπηρεσία του Ιδρύματος το σχέδιο της Κ.Υ.Α. με τίτλο «Καθορισμός διαδικασίας και δικαιολογητικών για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος για τη στήριξη των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην περιοχή της Κνωσού στο Ηράκλειο.»

Στις 27.9.2018 συνεδρίασε εκτάκτως η Σύγκλητος του Ιδρύματος για να εγκρίνει την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ιδρύματος που προκλήθηκε από την απόφαση της πρόσθετης επιχορήγησης. Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας, για την έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού εκδόθηκε στις 3.10.2018.

Τα αναφερόμενα στην εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας χρήματα για την καταβολή του επιδόματος πιστώθηκαν στις 28.9.2018 ωστόσο είναι γνωστό ότι δεν μπορούν να καταβληθούν πριν από τη δημοσίευση της Κ.Υ.Α. , για το στάδιο δε στο οποίο αυτή βρίσκεται ουδεμία γνώση έχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στις δύσκολες ώρες για τους πληγέντες φοιτητές του Ιδρύματος η πλειοδοσία ευαισθησίας περισσεύει. Παρακαλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μας γνωρίσει πότε θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η συνταχθείσα από τις Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης Κ.Υ.Α., προκειμένου αυθημερόν να καταβληθεί το επίδομα”.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.