ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της επιλογής Παπαστεργίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Μαχαιρώματα» στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων

Σφοδρές αντιπαραθέσεις λαμβάνουν χώρα, στον στενό πυρήνα συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, αναφορικά με το ποια στελέχη εκφράζουν πιο πιστά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και "περνάει ο λόγος τους" στην επιλογή υποψηφίων στην πορεία προς τις εκλογές.

Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί είναι όσα έγιναν το Σάββατο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος Αλλαγής που κατέληξε στην ανάδειξη ως  υποψηφίου Περιφερειάρχη του Χρήστου Παπαστεργίου, όταν λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες συνεργατών της Φώφης Γεννηματά με τον Άγγελο Τόλκα, είχε ‘κλείσει’ ο τελευταίος για τη θέση. Ο 40χρονος πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, νομικός στο επάγγελμα, άνθρωπος χαμηλών τόνων και ιδιαιτέρως συμπαθής, ανέφερε ενώπιον όλων ότι είχε έρθει σε συνεννόηση με κορυφαία στελέχη της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, και είχε συμφωνήσει μαζί τους να υποστηριχθεί στις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τον Μανώλη Όθωνα και τον Χρήστο Πρωτόπαπα, αμφότερους εκ των στενότατων συνεργατών της προέδρου. Μάλιστα οι δύο τους φέρονται, εκπροσωπώντας την Φώφη Γεννηματά,  να του έκαναν την πρόταση, την οποία και ο ίδιος αποδέχθηκε.

Φαίνεται όμως ότι στο παρασκήνιο, έγιναν και άλλες ζυμώσεις από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα στο τέλος να προτιμηθεί ο Χρήστος Παπαστεργίου, που αν και θεωρείται του περιβάλλοντος του Ευάγγελου Βενιζέλου, διορίστηκε επί Φώφης Γεννηματά Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ά Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής. Πολλοί θεωρούν ότι στην τελική επιλογή του έπαιξε μεγάλο ρόλο η ‘αντι-ΣΥΡΙΖΑ’ ρητορική του, ενώ άλλοι την αποδίδουν σε μία προσπάθεια ένδειξης ‘καλής θέλησης’ από την πλευρά της ηγεσίας προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της αρμονικής συνύπαρξής τους το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, το "φορτίο" της πρότασης στην διαδικασία της Θεσσαλονίκης, ανέλαβε ο Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, που αν και επιβεβαίωσε τα περί πρότασης στον Άγγελο Τόλκα, διεμήνυσε ότι η εντολή που είχε λάβει από την ηγεσία του κόμματος ήταν να στηριχθεί η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου, εμφανίζοντας περίπου ως …αναρμόδια τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που είχαν επικοινωνήσει με τον πρώην υπουργό.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι όσοι περιγράφουν τον Άγγελο Τόλκα –ο οποίος τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του- ως έναν άνθρωπο που θα επιχειρούσε περισσότερο "προοδευτικές συμμαχίες" στην περιοχή, βάζοντας στο κάδρο του αντιπάλου πρωτίστως τη ΝΔ, αλλά και έναν πιο "ήπιο" πολιτικό στο θέμα της πΓΔΜ, εντός κομματικής γραμμής βεβαίως, αλλά πολύ μακριά από την έννοια του "Μακεδονομάχου"…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. μου φαίνεται ότι δεν ξέρετε τι σας γίνετε ο ΤΟΛΚΑΣ θα επερνε το πολύ 5% Ο ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 10% Ο ΜΑΓΚΡΙΌΤΗΣ 6%-8%οΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ γύρω στο15%

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.