ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μάφινς με κακάο και ελαιόλαδο

Εξαιρετική συνταγή για Μάφινς με κακάο και ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 κακάο πικρό (χωρίς ζάχαρη), καλής ποιότητας
  • 1 κ.σ.μείγμα μυρωδικών (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)
  • 2 αβγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml γάλα
  • 1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC.

Σ’ ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα μυρωδικά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά - σιγά και έπειτα το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα ώστε να πάρουμε ένα λείο χυλό.

Στο μεταξύ, βάζουμε χάρτινες θήκες σε μια φόρμα για 12 μάφινς.

Με μια κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα ¾ κάθε θήκης.

Πασπαλίζουμε με μερικές σταγόνες σοκολάτας και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε τα μάφινς σε μια σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.