ΚΟΣΜΟΣ

Ανάστατοι οι κάτοικοι

Μαϊμούδες πετροβόλησαν μέχρι θανάτου 72χρονο Ινδό αγρότη

Τραγικό θάνατο βρήκε 72χρονος αγρότης όταν μαϊμούδες που βρίσκονταν πάνω σε δέντρο άρχισαν να του πετάνε τούβλα.

Τα περιστατικά επιθέσεων από τα θηλαστικά έχουν πάρει θέση στην ημερήσια διάταξη της επικαιρότητας στην ασιατική χώρα, ωστόσο η είδηση του θανάτου ενός 72χρονου χωρικού από τούβλα που εκσφενδόνισαν μερικές μαϊμούδες δίνει νέα τροπή στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο 72χρονος Νταραμπάλ Σινγκ είχε βγει στην ύπαιθρο στην επαρχία Ουτάρ Πραντές για να μαζέψει ξύλα, όταν μία ομάδα μαϊμούδων που ήταν ανεβασμένες σε δέντρο, άρχισε να τον λιθοβολεί με τούβλα, που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από κοντινή οικοδομή.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο από τους συγχωριανούς του, ωστόσο δεν άντεξε κι άφησε την τελευταία του πνοή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θάνατος του Σινγκ ήταν ο δεύτερος καταγεγραμμένος θάνατος στην Ινδία με δράστες μαϊμούδες, καθώς πριν περίπου ένα χρόνο ένας άλλος άντρας είχε σκοτωθεί πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, όταν δέχθηκε επίθεση από ομάδα μαϊμούδων.

Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την συνεχιζόμενη διαμάχη με τα άγρια ζώα, καθώς τα περιστατικά κλοπών κι αρπαγών τροφίμων από τις μαϊμούδες είναι αρκετά συχνά σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς τα πεινασμένα ζώα εισέρχονται σε οικισμούς και πόλεις με σκοπό να βρουν τροφή.

Παρά τις εκκλήσεις των πολιτών για την προστασία τους από τα ζώα, οι αξιωματούχοι απάντησαν πως δεν είναι δυνατόν ούτε να συλλάβουν τα ζώα αλλά ούτε να τα σκοτώσουν, καθότι ανήκουν στα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση και προστατεύονται απ'ο τον νόμο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.