ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μενταγιόν λαχανικών

Τέλειο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι το μενταγιόν λαχανικών. Αλλά και ως μεζεδάκι σε μπουφέ.

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 3-4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • ½  φλ. νερό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1/3 κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • αλάτι  κατά βούληση
  • πιπέρι κατά βούληση

Για τα λαχανικά:

  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μικρές μελιτζάνες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 5 ντομάτες ρόμα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. άσπρα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και θρυμματισμένα
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσέχουμε να μην πιει όλα της τα υγρά η σάλτσα.

Για τα λαχανικά:

Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά .

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες.

Στρώνουμε τα λαχανικά κυκλικά σε ένα βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ή σε στρόγγυλο ταψί.

Περιχύνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα με τη σάλτσα ντομάτας και τα ραντίζουμε με  το ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και το αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, γαρνίρουμε με τα κλωναράκια θυμαριού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.