ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομιλία στην 3η Ευρωαραβική Σύνοδο

Μίχαλος: Η Ελλάδα επιστρέφει στο χάρτη των επενδύσεων

Το μήνυμα πως η Ελλάδα επιστρέφει στο χάρτη των επενδύσεων και επαναδιεκδικεί τη θέση της ως μέλος του πυρήνα της ΕΕ, ως ένας ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης στη ΝΑ Ευρώπη, έστειλε από το βήμα της 3ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου Κορυφής, που διεξάγεται στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. «Η Ελλάδα μπορεί να είναι ο προτιμητέος εταίρος σε όσους ενδιαφέρονται να επεκταθούν μέσω συνεργασιών στη ΝΑ Μεσόγειο και την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως η αραβική επιχειρηματική κοινότητα «ενδιαφέρεται να τοποθετηθεί ώστε να είναι σε καλή θέση ως εταίρος επενδύσεων» και υπογράμμισε ότι η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας με τις χώρες του αραβικού κόσμου είναι πολύ σημαντική και επωφελής για όλες τις πλευρές. «Η Ελλάδα και οι αραβικές χώρες έχουν ήδη μοναδικούς δεσμούς φιλίας, κατανόησης και αμοιβαίας εκτίμησης που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, ο κ. Μίχαλος, επικαλούμενος τις εκτιμήσεις της ΕΕ, είπε πως υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης για το 2018 και το 2019. Ειδικότερα, ανέφερε πως οι δείκτες οικονομικής εμπιστοσύνης έχουν βελτιωθεί και στάθηκε στις ελληνικές εξαγωγές, λέγοντας πως «έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ το 2017 και αυτή η δυναμική έχει διατηρηθεί και το 2018, με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου». Οι προβλέψεις - συμπλήρωσε - παραμένουν ισχυρές και για το 2019 και σημείωσε πως «ενισχύονται περαιτέρω από τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δύο ετών που σχεδιάστηκαν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως σήμερα μια από τις μέγιστες προκλήσεις της χώρας μας είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας της χώρας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Αυτή η προσπάθεια, προσέθεσε, θα διευκολυνθεί περαιτέρω από τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σε συνάρτηση με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.