ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων

Ντιμιτρόφ: Η Βουλή θα αποφασίσει εάν θα ακούσει τη βούληση του λαού στο δημοψήφισμα

Στη Βουλή πετά το γάντι ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, ο Ντιμιτρόφ κάλεσε τους βουλευτές να αποφασίσουν εάν θα ακολουθήσουν τη βούληση του λαού, που είπε «ναι» στη συμφωνία.

«Η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών. Αν και παραδέχθηκε ότι η συμμετοχή στο δημοψήφισμα κυμάνθηκε στο 37%, γεγονός που δεν αρκεί, «υπήρξαν 609.000 πολίτες που είπαν «ναι». Αυτή είναι η πλειοψηφία που θέλει η χώρα να προχωρήσει μπροστά».

Σύμφωνα με τον Ντιμιτρόφ, η Βουλή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ιστορική απόφαση. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να παρακάμψουμε τη διαφωνία για το ονοματολογικό στο δρόμο για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εξαρτάται από τη βουλή να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει τη βούληση του λαού. Αυτό είναι το κλειδί. Και πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε εάν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε κατά τη διάρκεια συζήτησης που έγινε στα Σκόπια.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η μόνη φορά που οι ψηφοφόροι της χώρας έδωσαν περισσότερα «ναι» ήταν το 1994, όταν εξελέγη πρόεδρος ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι αποτελούν «ύστατη λύση, εάν όλα τα άλλα μέτρα αποτύχουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.