Neo

Πώς να οδηγήσουμε όλα τα παιδιά στον αθλητισμό

Τις σκέψεις του χρυσού Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου, που συμμετέχοντας στην καμπάνια του Ποταμιού #thelopotami, ζήτησε «όλα τα παιδιά να περάσουν από το σχολείο του Αθλητισμού», παρακολουθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, και προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα «τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να διευκολύνουμε όλα τα παιδιά να φτάσουν στο γήπεδο, στον στίβο, στους …κρίκους’.
«Να διαθέσουμε κουπόνια σε όλους τους μαθητές για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες», λέει, θυμίζοντας ότι πρόκειται για κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει ο Μακρόν στη Γαλλία. «Να αποκτήσουμε επιτέλους εθνικό αθλητικό χάρτη με το σύνολο της δημόσιας αθλητικής υποδομής ανά περιφέρεια και ανά δήμο, με περιγραφή της λειτουργικής τους κατάστασης και της τρέχουσας χρήσης τους. Και όλα αυτά να είναι διαδικτυακά διαθέσιμα στους πολίτες», συνεχίζει, τονίζοντας την ανάγκη συντήρησης και αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών της χώρας, άλλοτε με δημόσιες επενδύσεις, άλλοτε με συνεργασίες με ιδιώτες και σωματεία, και πάντως με αποφάσεις που θα απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τελικά των παιδιών.
«Γιατί αυτό που λέει ο χρυσός Ολυμπιονίκης είναι η αλήθεια: “Το να περάσουν όλα τα παιδιά από το ‘σχολείο’ του αθλητισμού είναι μία επένδυση ζωτικής σημασίας για την κοινωνία”», καταλήγει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.