17/10/2018@22:18
Ψητές γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα σόγιας
Εξαιρετική συνταγή για ψητές γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα σόγιας.
Υλικά
Για τη μαρινάδα:
1 λεμόνι, χυμός
1 κ.σ. ελαιόλαδο
¼ φλ. μέλι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Για τις γαρίδες:
600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
λίγο άνηθο, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να καλυφθούν με τη μαρινάδα.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Όσο οι γαρίδες μαρινάρονται, βυθίζουμε τα ξυλάκια για σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά.
Βάζουμε την τοστιέρα με αντικολλητικές πλάκες γκριλ να πάρει θερμοκρασία.
Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια, τρυπώντας μια φορά κοντά στην ουρά και άλλη μια κοντά στο κεφάλι.
Ανοίγουμε την τοστιέρα εντελώς στη θέση 3, ώστε να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα και τις δύο πλάκες ψησίματος.
Τοποθετούμε πάνω στην τοστιέρα τις γαρίδες και τις ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Όσο ακόμα βρίσκουμε πεπόνια θα τα εκμεταλλευτούμε για τη γλύκα τους και τη δροσιά τους! Υλικά 30 μπαλίτσες από το ψαχνό ενός άγουρου πεπονιού τις οποίες θα βγάλετε με το ειδικό εργαλείο 20 γαριδούλες μικρές βρασμένες σε αλμυρό
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', })
Ένα δροσερό πιάτο με ζυμαρικά, γαρίδες και την αγαπημένη σάλτσα κοκτέιλ. Μπορείτε να την ετοιμάσετε ως σαλάτα αλλά και ως ελαφρύ γεύμα. Υλικά 16 γαρίδες μέτριες,
Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε
Οι σούπες ανοίγουν το γεύμα και την όρεξη, μας ζεσταίνουν και μας προετοιμάζουν για τη συνέχεια. 20΄| Εύκολο| Για 4 άτομα window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Μία εξαιρετική συνταγή για γαρίδες σαγανάκι. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 12 μεγάλες γαρίδες με τις ουρές τους, καθαρισμένες 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (1+1) ¼ κ.γ. αλάτι
Μία εξαιρετική συνταγή για χτένια και γαρίδες γκρατινέ. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 150 ml γάλα, φρέσκο 2 φύλλα δάφνης 1 κ.γ. διάφορα πιπέρια, κόκκους