ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού

Τα θαλασσινά διακρίνονται για την υψηλή θρεπτική τους αξία και την ξεχωριστή γεύση τους. Μία εξαιρετική συνταγή για ρολό τσιπούρας με γαρίδες και σπανάκι σε σάλτσα κρεμμυδιού.

Υλικά

  • 4 τσιπούρες, φιλεταρισμένες (400-600γρ. / τσιπούρα)
  • 1 λεμόνι, χυμός
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 40 ml ούζο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 8-10 κλωνάρια σέλινο, για το δέσιμο των φιλέτων
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
  • 1/2 ποτήρι νερό

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού:

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2  κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 400 ml ζωμό κότας

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε τις τσιπούρες.

Ραντίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το χυμό λεμονιού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ,και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάριασμα, μέχριοι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 o C .

Τοποθετούμε ένα φιλέτο τσιπούρας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε 1-2 κουταλιές από τη γέμιση στη φαρδιά άκρη του ψαριού.

Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και το δένουμε με το σέλινο.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε το ρολό τσιπούρας με το δίπλωμα προς τα κάτω.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα.

Περιχύνουμε τα ρολά με το ελαιόλαδο , ρίχνουμε το νερό , βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά .

Για τη σάλτσα κρεμμυδιού:

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σταδιακά , μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το πιπέρι και σβήνουμε με τον ζωμό κότας αφήνοντας σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 6-7 περίπου λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σερβίρουμε τα ρολά τσιπούρας πάνω στη σάλτσα κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.