ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβάζει τους τόνους ο Ιταλός ΥΠΕΣ

Σαλβίνι προς Βερολίνο: Κλείνουμε τα αεροδρόμια - Δεν δεχόμαστε πίσω μετανάστες

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε σήμερα με δηλώσεις του σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου βάσει των οποίων η Γερμανία ετοιμάζεται να στείλει πίσω στην Ιταλία μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στην ΕΕ περνώντας από το ιταλικό έδαφος.

«Δεν θα δεχτούμε πτήσεις τσάρτερ οι οποίες δεν έχουν λάβει άδεια, αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τα αεροδρόμια όπως κάναμε ήδη και με τα λιμάνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Ο Σαλβίνι αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη πρώτη πτήση επιστροφής μεταναστών από τη Γερμανία στην Ιταλία, που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση με χώρα εισόδου την Ιταλία.

Σ' αυτή την πτήση θα βρίσκονται 40 μετανάστες που «απορρίφθηκαν» από τη Γερμανία, ενώ μέσα στον Οκτώβριο έχει προγραμματισθεί να επιστρέψει άλλη μια ομάδα μεταναστών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι παρά τους λεονταρισμούς του Σαλβίνι, οι πτήσεις επιστροφής έχουν προγραμματισθεί μετά από συμφωνία Ιταλίας - Γερμανίας. Ομως, με τις πρωινές του δηλώσεις, ο Σαλβίνι ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο για τη χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με την ιταλική Repubblica 40.000 μετανάστες με πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε. την Ιταλία, έχουν καταγραφεί στη Γερμανία και άλλες 15.000 στη Γαλλία

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.