ΚΟΣΜΟΣ

Αυξήθηκαν σε 12 οι νεκροί

Σάρωσε τις ΗΠΑ ο κυκλώνας Μάικλ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα, την Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια, δήλωσαν αξιωματούχοι, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ.

Τονίζουν, δε, ότι ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί.

Οι διασώστες στη Φλόριντα χρησιμοποιούν, πλέον, βαρύ εξοπλισμό για να παραμερίσουν συντρίμμια καθώς και ελικόπτερα για να εντοπίσουν παγιδευμένους κατοίκους.

«Περιμένω πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σήμερα και αύριο», δήλωσε στο CNN ο Μπροκ Λονγκ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA). «Ελπίζουμε ότι δεν θα αυξηθεί δραματικά», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Μάικλ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Μάικλ

Ο Λονγκ κάλεσε κοινότητες όπως η Μέξικο Μπιτς, όπου πολλές κατοικίες σαρώθηκαν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 3,7 έως 4 μέτρα εξαιτίας του κυκλώνα, να προχωρήσουν στην ανοικοδόμηση με τέτοιον τρόπο ώστε τα κτίρια να αντέχουν σε μελλοντικές καταιγίδες.

«Είναι ΟΚ αν θέλεις να ζήσεις στην ακτή ή πάνω σ' ένα βουνό όπου σημειώνονται πυρκαγιές ή ό,τι άλλο, όμως οι κατασκευές σου πρέπει να έχουν υψηλότερες προδιαγραφές», δήλωσε. «Αν είναι να ανοικοδομήσουμε, ας το κάνουμε σωστά».

Ο Μάικλ εξασθένησε προχωρώντας προς τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκαλούν πλημμύρες στην Τζόρτζια, τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια. Νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) είχε μετακινηθεί προς τον Ατλαντικό ωκεανό βορειοανατολικά του Νόρφολκ, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο παρακολούθησης των κυκλώνων (NHC).

Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί σήμερα το πρωί σε 1,1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις από τη Φλόριντα μέχρι τη Βιρτζίνια, ανακοινώθηκε από εταιρείες κοινής ωφελείας.

Ο Μάικλ εξασθένησε προχωρώντας προς τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές

Ο Μάικλ εξασθένησε προχωρώντας προς τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όμως εξακολουθεί να συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.