ΕΛΛΑΔΑ

Διαδοχικές συναντήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με την Πρέσβη της Αυστραλίας

Διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, είχε χθες η πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Κέιτ Λόγκαν, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θράκη.

«Η Αλεξανδρούπολη είναι μια όμορφη πόλη και ακολουθεί μια συναρπαστική περίοδος με ευκαιρίες για τους εν δυνάμει επενδυτές και οι αυστραλιανές εταιρίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό στην πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων στις υποδομές, οπότε θα διερευνήσουμε το κατά πόσο είναι πρόσφορο το έδαφος στην Αλεξανδρούπολη. Είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο και συζητήσαμε για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το λιμάνι, τον σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον».

Τα παραπάνω δήλωσε η κ. Λόγκαν αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον κ. Λαμπάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μία πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση, από την οποία περιμένει οφέλη.

«Διαπίστωσα τη διάθεση λεπτομερούς ενημέρωσης για όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή και βέβαια για τις περιπτώσεις που θα μπορούσαν επενδυτές από τη μακρινή Αυστραλία να έρθουν και να επενδύσουν. Ενημέρωσα την κ. πρέσβη για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια εδώ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Για τα μεγάλα έργα που επίκεινται, μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες στο λιμάνι και το LNG και παρουσίασα τα σχέδια του δήμου με τη γεωθερμία και τα θερμοκήπια, τα οποία έχουμε ήδη σχεδόν ολοκληρώσει και προχωράμε σε υλοποιήσεις έργων, όπου θα μπορούν να έρθουν επενδυτές και να υλοποιήσουν σχέδια που θα δημιουργήσουν προϊόντα πολύ ανταγωνιστικά» δήλωσε ο κ. Λαμπάκης.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν παρέλειψε να τονίσει και τον ποιοτικό τουρισμό που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης της περιοχής. «...Η Αλεξανδρούπολη είναι μια τουριστική περιοχή που μπορεί να έρθει και ν' απολαύσει ένα ποιοτικό τουρισμό ο Αυστραλός, όσο μακριά κι αν είναι. Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι 600-700.000 ελληνικής καταγωγής κάτοικοι ζουν στην Αυστραλία, οπότε γνωρίζει την ελληνική νοοτροπία... Έδειξα στην κ. πρέσβη ότι ο τόπος αυτός έχει εναλλακτικό τουρισμό και διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα, τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις, ώστε όταν θα φύγει ο επισκέπτης ν' αναζητήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ξανά αυτή την πανέμορφη περιοχή προσθέτοντας δίπλα και τη Σαμοθράκη, αυτό το υπέροχο νησί το μοναδικό σ' όλο τον κόσμο».
Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου, τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου στη διάρκεια της συνάντησής του με την κ. Λόγκαν.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας, στις εξαγωγικές και όχι μόνο δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι και ο συνδυασμός και των λοιπών μέσων μαζικής μεταφοράς, του αερολιμένα, της Εγνατίας Οδού και του σιδηρόδρομου. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο Έβρος αποτελεί πλέον ενεργειακό κόμβο, λόγω των αγωγών LNG, TAP, IGB, οι οποίοι «ενισχύουν την υψηλή γεωστρατηγική θέση της περιοχής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.