ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι

Συνεχίζεται η στελέχωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής

Την στελέχωση των «ψηφοδελτίων νίκης» που έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά, ενόψει εθνικών εκλογών, συνεχίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, που έχουν ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες ονόματα, είτε από τις προτάσεις των κατά τόπους Νομαρχιακών Επιτροπών, είτε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ίδιους τους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, σταυρόλεξο για ‘δυνατούς λύτες’ αποτελεί η τοποθέτηση στα ψηφοδέλτια κορυφαίων στελεχών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεδομένου ότι ο Γιώργος Καμίνης φέρεται να κλίνει προς την υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή. Η Αχαΐα φέρεται ως η επικρατέστερη περιφέρεια για να κατέβει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που εκλέγεται χωρίς σταυρό. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη όσον αφορά στο τι θα κάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χωρίς προς το παρόν να έχει καταλήξει κάπου, ενώ την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις πρώτες εκλογές που θα γίνουν, διεμήνυσε στην Φώφη Γεννηματά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής αν προηγηθούν οι ευρωεκλογές -κάτι που παραμένει ‘ανοιχτό’ ως ενδεχόμενο- και υποψήφιος βουλευτής αν γίνουν πρώτα οι εθνικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση, υπήρξε η σκέψη Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης να είναι από κοινού υποψήφιοι στον νότιο τομέα της ΄Β Αθήνας προκειμένου να πετύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, ενδεχόμενο που απομακρύνεται δεδομένου ότι δύσκολα το Κίνημα Αλλαγής θα βγάλει δύο έδρες εκεί. Από την άλλη, ο ευρωβουλευτής θέλει να είναι υποψήφιος σε περιφέρεια του Λεκανοπεδίου, και συζητείται το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στην Ά Αθήνας ή στον Βόρειο Τομέα της ΄Β Αθήνας.

Στην Ά Αθήνας υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου είναι η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που προέρχεται από το Ποτάμι και παρέμεινε στο Κίνημα Αλλαγής, ο Δημήτρης Οικονόμου, ο Νίκος Λαλιώτης, η Σοφία Πουλοπούλου, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, η Πόπη Γιαννοπούλου, η Ράνια Νικολοπούλου και ο Μόσχος Κορασίδης.

Στον Βόρειο Τομέα της ΄Β Αθήνας, θα είναι υποψήφιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Πανταζή, του επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά» (σ.σ. που αποχώρησε από το Ποτάμι όταν εκείνο έφυγε από το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να στηρίξει τον νέο φορέα) Παναγιώτη Βλάχου, της Γωγώς Καζά (από την ΕΔΕΜ), του Μιχάλη Παττακού, της Αλεξάνδρας Σαγρή κ.ο.κ.

Στον Νότιο Τομέα της ΄Β Αθήνας θα είναι υποψήφια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, που θα θέσει πάντως υποψηφιότητα και σε άλλες δύο περιφέρειες. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο ακούγεται ότι θα τοποθετηθούν η Τόνια Αντωνίου, η Ζέφη Δημαδάμα, ο Μιχάλης Κορδαλής, η Κατερίνα Βαλαβάνη, ο Λάμπρος Ρώσσης, ο Θεολόγος Μίτζας, η Μαριλένα Χρυσανθοπούλου, ο Θανάσης Λεβέντης κ.α.

Στον Δυτικό Τομέα της ΄Β Αθήνας φέρονται ότι θα είναι υποψήφιοι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, η Νανά Βρυώνη, ο Χαράλαμπος Καρπούζος και ο Τάσος Δαρσινός (ΔΗΜΑΡ). Στην ίδια περιφέρεια θα πολιτευτεί και ο νυν βουλευτής, Γιώργος Καρράς.

Στην Ά Πειραιά θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας και ο Βασίλης Κατσαφάδος. Ακούγονται ακόμα τα ονόματα του Ανδρέα Βροντάκη, του Τάσου Καλαφάτη, του Στέλιου Γαϊτάναρου και του Στέλιου Μανουσάκη. Στην ΄Β Πειραιά, αναμένεται να πολιτευτούν ο Σταμάτης Μαλέλης, ο Νίκος Ιωσήφ (ΕΔΕΜ), ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Παντελής Καμάς, ο Δημήτρης Λιτζέρης και ο Λεωνίδας Αθανασιάδης.

Στην διασπασμένη επίσης Αττική (πρώην Υπόλοιπο) και τον Βορειοανατολικό Τομέα θα είναι υποψήφια η νυν βουλευτής της ΔηΣυ Εύη Χριστοφιλοπούλου, αλλά και ο Σωτήρης Ζώτος και ο Σπύρος Βρεττός, ενώ στον Δυτικό Τομέα θα πολιτευτούν εκτός απροόπτου ο Μηνάς Αναστασάκης και ο Άγγελος Λιόσης.

Στην Ά Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Χρήστος Παπαστεργίου και η Μαρία Λυκουριώτη. Ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη ΄Β Θεσσαλονίκης, μαζί με την Ελένη Ρουσάκη, τον Θύμιο Φωτεινό, την Μαρία Κιλατζίδου, τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο, τον Σταύρο Ακαλίδη και τον Χρόνη Μακρίνη, τον Παντελή Κουκουλεκίδη, την Κούλα Γιαννακίδου, τον Νίκο Νυφούδη, τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, τον Γιάννη Κυανίδη και τον Γιώργο Περπερίδη.

Στην Αχαΐα αναμένεται να είναι υποψήφιος εκ νέου ο νυν βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα των : Δημήτρη Κατσικόπουλου, Ζήση Αγγελόπουλου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα, Θανάση Ανδρικόπουλου, Μαρίνου Σκανδάμη, Γεράσιμου Φεσιάν.

Για το ψηφοδέλτιο Βοιωτίας, ακούγονται τα ονόματα του Άρη Καρβούνη, της Κατερίνας Κοσκοβόλη, του Γιώργου Μουλκιώτη και του Δημήτρη Μπάκα.

Στην Ηλεία θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ για το ίδιο ψηφοδέλτιο ακούγονται ο Μιχάλης Κατρίνης, η Δήμητρα Ζαφειροπούλου, η Εύη Βεργοπούλου, ο Σάκης Κότσιφας, ο Μένης Χρόνης, η Ρόη Αντωνοπούλου και ο Βασίλης Μανδαράκης.

Στη Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αλλά και οι Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, Μιχάλης Τολίκας, Θανάσης Μπαρλαγιάννης, Μαρία Γάλιου, Στάθης Ψωμιάδης.

Στα Τρίκαλα ακούγονται ότι θα είναι υποψήφιοι οι : Γιώργος Ηλιάδης, Γιώργος Οικονόμου, Χρύσα Ντιντή, Κώστας Φαμίσης, Χρήστος Κωστούλης, Φωτεινή Αναστασίου, Σωτήρης Μπλέτσας.

Στην Κρήτη, στο Ηράκλειο αναμένεται να πολιτευθεί εκ νέου ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Μενέλαου Μποκέα, Δημήτρη Μπρίμη, Γιώργου Παπαδάκη, Εμμανουήλ Πετράκη, Φραγκίσκου Παρασύρη, Χρήστου Στρατάκη και Μαρίας Σκραφνάκη. Στο Λασίθι θα είναι υποψήφιος ο Αντώνης Βγόντζας, ο Μανώλης Κλότζας και η Αναστασία Ανδρουλάκη.

Στα Δωδεκάνησα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Δημήτρης Κρεμαστινός, με το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο να ακούγεται ότι θα συμπληρωθεί από τους : Γιώργο Νικητιάδη, Κατερίνα Γαβαλά, Βάιο Καλοπίτα, Λίτσα Φτουκλάκη, Βασίλη Γιακουμή, Σάββα Χατζησάββα και Κατερίνα Βουρεξάκη.

Για τις Κυκλάδες ακούγονται έντονα τα ονόματα των Μιχάλη Χάλαρη, Γιάννη Βλασερού, Δημήτρη Μπάιλα, Γιώργου Παπαμανώλη και Χρήστου Πολατίδη.

Στην Κέρκυρα αναμένεται να πολιτευτούν με το Κίνημα Αλλαγής οι : Αλέξανδρος Αλεξάκης, Γεράσιμος Βλάσσης, Χρυσόστομος Μπούκας, Κωνσταντίνος Παυλίδης και Λίλα Πέτσιου, ενώ σε αυτό το ψηφοδέλτιο θα βρεθεί και η Συλβάνα Ράπτη αν δεν πάει στην Ά Αθήνας.

Στην Κοζάνη θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα του Περικλή Αλειφέρη, του Τριαντάφυλλου Ιορδανίδη και του Ιορδάνη Ανδρεάδη.

Για το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Πέλλα ακούγονται ο Νίκος Παπανικολάου, η Ραχήλ Αλεξανδρίδου, ο Γιάννης Σούτρας και η Αγαθή Μακρίδου, ενώ για αυτό της Φλώρινας ακούγονται οι : Νίκος Σαμαράς, Στέλιος Μαυρίδης, Χρήστος Ναούμ, Τάνια Γραμματικού και Όλγα Μούσσιου.

Στον Έβρο αναμένεται να είναι υποψήφιοι οι : Γιώργος Ντόλιος, Θεμιστοκλής Καραμανίδης, Νίκος Τσολακίδης, Σταύρος Βαβίας, Μαρία Μισέντου (ΕΔΕΜ), Στέλιος Παναγούτσος, Μαργαρίτης Πετριτζίκης, Κρυσταλλία Αρμενάκη, Ελευθέριος Χαμαλίδης, Ορέστης Χατζόπουλος και Γιώργος Ούστογλου.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στο Κιλκίς θα είναι ο Στέφανος Παραστατίδης (σ.σ. γιος του Θόδωρου Παραστατίδη που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ για το ίδιο ψηφοδέλτιο ακούγονται τα ονόματα των : Γιώργου Αναστασιάδη, Γιώργου Φραγγίδη, Θέμη Ανθρακίδη, Αθανάσιου Τζούρτζου, Αναστασίας Περπερίδου, Κωνσταντίνου Ραμπίδη και Αναστασίας Παπαδοπούλου.

Για το ψηφοδέλτιο της Καστοριάς ακούγονται οι: Θωμάς Αναστασίου, Βασιλική Μαλέα, Βασίλης Ναούμ, Κοσμάς Βαρσάμης. Στην Ημαθία θα πολιτευτούν πιθανότατα ο Νίκος Μπρουσκέλης και η Μαρία Παπαϊωάννου και στην Δράμα η Χαρά Κεφαλίδου, ο Ανέστης Τερζής, ο Κυριάκος Χορακίδης και ο Γιώργος Τρελόπουλος. Στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης φέρονται να πολιτεύονται ο Ανέστης Αντωνιάδης, ο Χρήστος Γκαρμπούνης και ο Φώτης Καραλίδης, και σε αυτό της Πιερίας η Μαρία Μίχου, ο Νίκος Τσακιρίδης και ο Γιώργος Χιονίδης.

Στην Άρτα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόκας, ενώ ακούγονται ακόμα οι : Άλκης Παπαχρηστάκης, Χρήστος Ρίζος, Δημήτρης Δήμας, Χρυσοβαλάντης Αθανασίου, Χρήστος Μέγας και Ράνια Τρομπούκη.

Την ίδια ώρα, στον νομό Ιωαννίνων θα είναι πιθανότατα υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κασσής, ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο Αθανάσιος Μανταλόβας, ο Αργύρης Νάκος και ο Φώτης Βάββας, ενώ στην Θεσπρωτία θα είναι υποψήφιος ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.