ΚΟΣΜΟΣ

Ντέι Εζόρ

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές και σφοδρές μάχες κατά τζιχαντιστών - 35 νεκροί

Τριάντα πέντε τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σκοτώθηκαν το Σάββατο στη Συρία σε χερσαίες μάχες και σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του τελευταίου τους προπυργίου στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε μια ΜΚΟ.

«Είκοσι οκτώ μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού οι οποίες στοχοθέτησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας την κοινότητα Χατζίν και την περιφέρειά της», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επτά τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στις χερσαίες εχθροπραξίες, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του συνασπισμού είπε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο να κάνει προς το παρόν.

Ο διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει επί του πεδίου τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), μια συμμαχία Κούρδων και Αράβων η οποία άρχισε τη 10η Σεπτεμβρίου την τελευταία φάση της ευρείας κλίμακας επιχείρησης με σκοπό να τερματιστεί η παρουσία του ΙΚ στο έδαφος της ανατολικής Συρίας.

Η επιχείρηση εκτυλίσσεται στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, που γειτονεύει με το Ιράκ. Στόχος είναι η ανάκτηση του τελευταίου προπυργίου του ΙΚ στην ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού, που συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες Χατζίν, Σούσα και Ας Σάφα.

Στον ίδιο τομέα τουλάχιστον 41 άμαχοι, ανάμεσά τους 10 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού που διεξήχθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τη 10η Σεπτεμβρίου, στις μάχες έχουν σκοτωθεί 414 τζιχαντιστές και 227 μαχητές των ΣΔΔ, κατά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΜΚΟ από τις πηγές της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.