ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσιεύτηκε

Στη «Διαύγεια» η αποπομπή του διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής μεταναστών που κατήγγειλε κακοδιαχείριση

Κατήγγειλε κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στα hot spots ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση και σήμερα τον έπαυσε από τη θέση του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας επικαλούμενος «αδυναμία συνεργασίας»! Ο λόγος για τον τέως, πλέον, διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης αντιστράτηγο ε.α Ανδρέα Ηλιόπουλο, ο οποίος πρόσφατα προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με την οικονομική διάσταση της διαχείρισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού.

«Είναι η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών Αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Ηλιόπουλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προϊστάμενου υπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιστράτηγος ε.α, που διεύθυνε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και τον Έβρο (Λέσβος, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κω και φυλάκιο Έβρου), κλήθηκε στις 5 Οκτωβρίου σε παροχή εξηγήσεων από τον κ. Βίτσα. Όπως σημειώνεται στην από 16 Οκτωβρίου απόφαση παύσης του, που αναρτήθηκε σήμερα στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», «το γεγονός ότι από την ανωτέρω απάντηση δεν παρασχέθηκαν επαρκείς εξηγήσεις επί των αιτιάσεων που αναφέρονται στη σχετική κλήση, αντιθέτως επιβεβαιώνονται οι σοβαροί λόγοι αδυναμίας συνεργασίας για την εκτέλεση των καθηκόντων του, με συνέπεια να τεκμαίρεται σοβαρός λόγος παύσης που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.