ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τα νέα στοιχεία που προσκόμισε στην Δικαιοσύνη

Στον εισαγγελέα ξανά η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το Μάτι - Κατέθεσε συμπληρωματική αναφορά

Φόβο και ανησυχία για «τις παρεμβάσεις που επιχειρούνται στην έρευνα προκειμένου να αποσοβηθούν οι ευθύνες υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και επιχειρησιακών παραγόντων» εκφράζει η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπεύθυνος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης σε συμπληρωματική αναφορά που κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική στις 23 Ιουλίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 99 άτομα.

Μάλιστα, η κυρία Κωνσταντοπούλου μετά την κατάθεση της αναφοράς - συμπληρωματικής σε αυτή που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία στις 6 Αυγούστου - σε δήλωσή της επανέλαβε πως «αυτό που έγινε στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα. Ήταν έγκλημα».

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» έκανε λόγο για «ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης» και επισήμανε πως «οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, όπως και αυτοί που επιδιώκουν τη συγκάλυψη και την υπόθαλψη».

Με την κατάθεση της συμπληρωματικής αναφοράς της η κυρία Κωνσταντοπούλου προσκόμισε στην εισαγγελία νέα στοιχεία, στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

Συγκεκριμένα, στα νέα στοιχεία που προσκόμισε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» στην εισαγγελία περιλαμβάνονται:

-Δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, των αρμόδιων υπουργών , της Περιφερειάρχη Αττικής, από τις οποίες προκύπτουν εναλλασσόμενα σενάρια συγκάλυψης και αντιμετάθεση ευθυνών.

-Αναρτήσεις του Δήμου Αθηναίων για την εκκένωση της κατασκήνωσης και τη διάσωση των παιδιών , από τις οποίες προκύπτει ότι η εκκένωση της περιοχής από τις αρμόδιες αρχές με οργανωμένο τρόπο ήταν απολύτως εφικτή.

-Πρωτότυπες και αδημοσίευτες μαγνητοσκόπησες του κ. Κωστή Σαββιδάκη από το λιμάνι της Ραφήνας , το βράδυ της τραγωδίας. Από αυτές προκύπτει, όπως υπογραμμίζει στην αναφορά της η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ήδη από τις 23:05 το βράδυ, είχαν εναποτεθεί στο Λιμάνι, σε χώρο μακριά από τα τηλεοπτικά συνεργεία, δυο σωροί, που παρέμεναν εκεί επί δίωρο τουλάχιστον.

-Μαρτυρίες πολιτών που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή δόθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφους.

-Δημοσιεύματα για τις πυρκαγιές της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.