ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατής: «Δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση των ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΤΑΔ»

Κατηγορηματικός πως «δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση και καμία παραχώρηση της διαχείρισης των ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στην ΕΤΑΔ», ήταν ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής σε δηλώσεις του σήμερα κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο αρχαίο θέατρο της πόλης.

Ο κ. Στρατής σημείωσε πως αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται στοιχεία για να ενημερωθούν οι βάσεις δεδομένων του ελληνικού δημοσίου, τονίζοντας πως «η εξαίρεση που υπάρχει στην υπουργική απόφαση και στο νόμο με ένα γενικό χαρακτήρα, θα γίνει και ονομαστική και θα κοινοποιηθεί δημόσια».

Μιλώντας σχετικά με την πορεία των έργων για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, ο κ. Στρατής χαρακτήρισε το θέατρο ως «το στολίδι της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου». Επίσης, ανακοίνωσε πως σε ορίζοντα 3ετίας το αρχαίο θέατρο θα μπορεί να αποδοθεί στο κοινό, σημειώνοντας πως έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ προγραμματίζεται και κρατική χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα ξεναγήθηκε σε αρκετά μνημεία της περιοχής, από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια, αλλά και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

Το βράδυ ο κ. Στρατής θα εγκαινιάσει την έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης, Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί» στη Δημοτική Πινακοθήκη - Μουσείο Κατσίγρα, όπου παρουσιάζεται η Οκτωβριανή Επανάσταση, με αφορμή τα 100 χρόνια από την πραγματοποίησή της, μέσα από την προσέγγιση 78 Ελλήνων εικαστικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.