ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αναστάτωση

Τάξη δημοτικού έμεινε χωρίς δασκάλα γιατί πήρε απόσπαση σε γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόσπαση μιας εκπαιδευτικού, που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο στα ορεινά της Κοζάνης στο βουλευτικό γραφείο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, Παναγιώτας Δριτσέλη.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, οι επτά μαθητές της Β' Δημοτικού έμειναν χωρίς δασκάλα εν μία νυκτί, καθώς η απόσπαση έγινε την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου και την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου η εκπαιδευτικός έφυγε. Από εκείνη την ημέρα, οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου, που βρίσκεται 42 χιλιόμετρα από την Κοζάνη, σε προέκταση της οροσειράς των Καμβουνίων ορέων, προσπαθούν να καλύψουν το κενό, μοιράζοντας τον χρόνο τους ανάμεσα στις τάξεις τους και στη Β' Δημοτικού.

Στο Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου, φοιτούν παιδιά τόσο από το χωριό Τρανόβαλτος όσο και από τα γύρω χωριά Μικρόβαλτος, Λαζαράδες και Ελάτη.

Το trikalanews.gr, αναφέρει ότι η κυρία Δριτσέλη έχει ήδη ενημερωθεί από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου με e-mail από την διεύθυνση του σχολείου, για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο ακριτικό Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου με την αιφνίδια απομάκρυνση της εκπαιδευτικού, καθώς και για την δυσαρέσκεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, όμως μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, η βουλευτής δεν είχε στείλει καμία απάντηση.

Το θέμα της κάλυψης της κενής θέσης της εκπαιδευτικού επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης και τη διευθύντρια του Δημοτικού Τρανόβαλτου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.