ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το τριπλό έγκλημα στον Έβρο: Παραδειγματική τιμωρία ο φόνος των 3 γυναικών

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και Θεσσαλονίκης εξετάζουν τα κίνητρα της άγρια δολοφονίας των τριών γυναικών στον Έβρο.

Μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει ότι η δολοφονία των τριών γυναικών αποτελεί παραδειγματική τιμωρία κακοπληρωτών μελών δουλεμπορικών κυκλωμάτων ή αθέτηση συμφωνίας.

Οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν άγρια δολοφονημένες με φονικά χτυπήματα στο λαιμό και το στήθος. Το μαχαίρι του εγκλήματος, που βρέθηκε στο σημείο, είναι στρατιωτικού τύπου.

Πρόκειται για ένα οδοντωτό μαχαίρι που χρησιμοποιείται από κυνηγούς ή και δύτες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο στοιχείο που υπάρχει η ελπίδα ότι θα φωτίσει το μυστήριο. Ένα κινητό που βρέθηκε δίπλα σε μία από τις νεκρές κοπέλες έχει σταλεί για εξέταση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Εθνος», το τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα από τη σορό της μεγαλύτερης εκ των τριών. Μάλιστα, ήταν ακόμα σε λειτουργία, παρά το γεγονός ότι οι δολοφονίες έγιναν 3-5 μέρες προτού βρεθούν τα πτώματα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Οι τρεις γυναίκες εντοπίστηκαν στην παρόχθια περιοχή του Πραγγίου Έβρου, από έναν αγρότη που εκείνη την στιγμή ακολουθούσε τον αγροτικό δρόμο για να φτάσει στο χωράφι του. Ο δράστης ή οι δράστες δεν έκαναν προσπάθεια να τις κρύψουν και οι τρεις σοροί βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου. Ο ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την πρώτη εξέταση και διαπίστωσε ότι τα δύο κοριτσάκια, το μικρότερο 12-15 ετών, το μεγαλύτερο 17-20 ετών δίπλα-δίπλα, δεμένες πισθάγκωνα, τοποθετημένες στα γόνατα να κοιτούν προς την ίδια πλευρά και με μόνα τραύματα, δύο βαθιά και θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον λαιμό τους.

Περίπου 10 μέτρα πιο μακριά βρέθηκε η άλλη γυναίκα ηλικίας έως 35 ετών, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία. Αν και οι τρεις γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά, η νεκροτομή θα διερευνήσει το ενδεχόμενο να είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Πάντως, το κίνητρο της ληστείας έχει αποκλειστεί, καθώς πάνω τους βρέθηκαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, όχι όμως και ταυτότητές τους με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες προς το παρόν. Ο χρόνος θανάτου εκτιμάται σε μερικά 24ωρα πριν ανακαλυφθούν οι σοροί.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, και φαίνεται ως το πιο πιθανό, είναι να υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στις γυναίκες και τον λαθροδιακινητή και ο διαπληκτισμός έφτασε μέχρι το έγκλημα.

Το δεύτερο σενάριο σχετίζεται με ενδοοικογενειακή διένεξη. Εάν επιβεβαιωθεί από την εξέταση DNA η συγγενική σχέση των γυναικών μεταξύ τους, εξετάζεται ο δράστης να προέρχεται από το ίδιο περιβάλλον και να προηγήθηκε διένεξη που αφορούσε λόγους ήθους, όπως έλεγαν αστυνομικοί στα σύνορα.

Το άλλο σενάριο έχει να κάνει με οργανωμένη εκτέλεση για θρησκευτικούς λόγους, που θεωρείται το πιο απίθανο είναι όμως και το πιο τρομακτικό, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να προηγήθηκε καταδίωξη και οι γυναίκες να εκτελέστηκαν και από ξένους στρατιωτικούς που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος ως μετανάστες.

Απαντήσεις θα αρχίσουν να δίδονται όταν γίνουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις για να βρεθούν άλλα στοιχεία που συνδέονται με τρίτα πρόσωπα. Το αστυνομικό έργο είναι ιδιαίτερα δύσκολο δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν έχει προσδιοριστεί ούτε η ακριβής καταγωγή των θυμάτων. Ο ιατροδικαστής μίλησε για μετανάστριες, που μπορεί να προέρχονται από μία ευρεία περιοχή που περιλαμβάνει τη βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Πάντως στην έκθεση γίνεται λόγος για "Ασιάτισσες". Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροτομή και να εξεταστούν αναλυτικότερα τα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.