ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά : «Δεν είμαστε με κανέναν από τους δύο πιο κοντά»

Το θέμα δεν είναι «με ποιους», αλλά «για να κάνουμε τι»…

«Δεν είμαι και δεν είμαστε με κανέναν από τους δύο πιο κοντά ή πιο μακριά». Με αυτή την φράση θέλησε να βάλει τέλος η Φώφη Γεννηματά στα σενάρια που θέλουν το Κίνημα Αλλαγής, πότε κοντύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη ΝΔ. «Δεν υπάρχει δίλημμα στις δύο όψεις του ίδιου αδιεξόδου», είπε σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, για να προσθέσει ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι «κάτι άλλο» και όσοι το συναποτελούν είναι «με τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα που ξέρει ότι μας αξίζει και μπορούμε όλοι μαζί να ζήσουμε καλύτερα».

Και ενώ τόσο η Φώφη Γεννηματά, όσο και τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόμματος, έχουν πολλάκις διαχωρίσει τη θέση τους από τη λογική των ‘μετώπων’, επιτιθέμενοι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ για την πολιτική τους, επιμένοντας ωστόσο στην λογική της «εθνικής συνεννόησης» στην πορεία για την έξοδο από την κρίση, στην Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται πλέον να κάνουν το επόμενο βήμα. Θέλοντας να απαλλαγούν από την ερώτηση «με ποιους θα πάνε» την επόμενη μέρα των εκλογών, επιχειρούν να στρέψουν τη συζήτηση στην ουσία, που δεν είναι άλλη από το «για να κάνουνε τι»…

«Το θέμα δεν είναι ‘με ποιους θα συνεργαστούμε’, αλλά με ποια διακυβεύματα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα, για να κάνουμε τι ακριβώς», λένε κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας ότι είναι ώρα αυτά τα διακυβεύματα να διατυπωθούν και όλοι να τοποθετηθούν επ’ αυτών. Στην Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη που μιλούν για μία κορυφαία κομματική διαδικασία, από την οποία και θα προκύψουν οι 10-12 προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν στην συμμετοχή του κόμματος σε μία κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών.

«Το ερώτημα είναι όχι με ποιους θα πάμε, αλλά τι θα κάνουμε», λένε στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι όσο πιο μεγάλο ποσοστό πάρει το κόμμα στις εκλογές, τόσο πιο πολλά πράγματα θα μπορεί να διεκδικήσει στο εσωτερικό τυχόν συγκυβέρνησης την επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, μία πρώτη γεύση των προϋποθέσεων κυβερνητικής συνεργασίας τις οποίες θα θέσει το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη δώσει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της δεν θα μετέχει σε μία κυβέρνηση που θα υπογράψει νέο μνημόνιο, ή σε μία κυβέρνηση που δεν προτίθεται να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου. Αυτά όμως είναι μόνο η αρχή. Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν μείζονος σημασίας την συμφωνία στο εσωτερικό της επόμενης κυβέρνησης, ότι πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα θα είναι η αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα με τους Θεσμούς ιδιαίτερα όσον αφορά στον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%. Αυτά, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να μειωθούν στο 2%, προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης και να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή. Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλούν για την ανάγκη πολιτικών στήριξης των πιο αδύναμων οικονομικά στρωμάτων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν και τη ‘ραχοκοκαλιά’ της ελληνικής Οικονομίας, των Αγροτών, αλλά και των δημοσίων αγαθών και δη αυτών της Υγείας και της Παιδείας. Εξετάζουν ακόμα το ενδεχόμενο να θέσουν θέμα Υπερταμείου, ενώ τονίζουν και την ανάγκη στήριξης νέων ζευγαριών στο πλαίσιο της ανάγκης αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.