ΚΟΣΜΟΣ

Στα social media

Το Βερολίνο καλεί τους Γερμανούς να μην βρίζουν επικρίνουν τον Ερντογάν

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες που επισκέπτονται την Τουρκία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καταχωρίσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αύξηση των περιπτώσεων Γερμανών που συλλαμβάνονται επειδή έχουν επικρίνει στο Ίντερνετ την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη από το υπουργείο Εξωτερικών, υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι προσπάθειες του Βερολίνου να διορθώσει τις σχέσεις με την Άγκυρα έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει ελάχιστα για τους δεκάδες γερμανούς πολίτες που είναι φυλακισμένοι εκεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

«Συλλήψεις και διώξεις συχνά συνδέονται με καταχωρίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι επικριτικές για την κυβέρνηση», αναφέρεται στη νέα ταξιδιωτική οδηγία. «Σε ορισμένες περιπτώσεις αρκεί απλώς να κάνει κάποιος 'like' σε τέτοιας φύσης καταχώριση κάποιου άλλου», προστίθεται.

Το υπουργείο προσθέτει πως ακόμη και ιδιωτικά σχόλια μπορεί να αποβούν επικίνδυνα. «Μη δημόσια σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να προωθηθούν σε τουρκικές αρχές μέσω καταγγελιών», υπογραμμίζεται. «Μια καταδίκη για 'εξύβριση του προέδρου' ή για 'διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας' μπορεί να οδηγήσει σε πολυετή φυλάκιση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.