ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Με τι καιρό θα κάνουμε παρέλαση

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σάββατο και μόνο στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα ή θα επικρατούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την σεισμόπληκτη περιοχή της Ζακύνθου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότατα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο νησί θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο το βράδυ αναμένεται να αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, με ένταση 4-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη ο καιρός θα μείνει γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι, οι οποίοι βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία από τα νότια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί- νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιάδες, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα βόρεια, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Μικρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή, καθώς στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες παροδικές νεφώσεις.

Κατά τόπους, η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.