ΚΟΣΜΟΣ

Στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν εξερράγη μία βόμβα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην επαρχία Ταχάρ του βόρειιοου Αφγανιστάν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στην περιφέρεια Ρουστάκ ενώ ήταν σε εξέλιξη η προεκλογική συγκέντρωση της Ναζίφα Γιουσούφι Μπεκ, ενόψει των επικειμενων εκλογών για την Κάτω Βουλή (Ουολέσι Τζιργκά). Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χαλίλ Ασίρ, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα μηχανάκι, σταθμευμένο κοντά στον χώρο της συγκέντρωσης. Η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως, διευκρίνησε.

Η Μπεκ δεν τραυματίστηκε.

Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποίησει του Αφγανούς να μην συμμετάσχουν σε αυτήν την εκλογική διαδικασία. Πριν από τέσσερις ημέρες, ένας άλλος υποψήφιος, ο Σάλεχ Μοχάμαντ Ασικζάι, και οκτώ υποστηρικτές του σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν ενώ την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε παρόμοια επίθεση στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 20 Οκτωβρίου.

Από τις αρχές Ιουλίου, τουλάχιστον οκτώ υποψήφιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις εξτρεμιστών σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.