ΚΟΣΜΟΣ

Συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά

Τουλάχιστον 19 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμό στην Υεμένη

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το πουλί είτε επιτέθηκε και έφαγε μέρος του σώματος του παιδιού Νεάντερταλ, είτε το έφαγε αφού εκείνο είχε πεθάνειΤουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού δυνάμεων στην πόλη Χοντέιντα στην Υεμένη, σύμφωνα με τους σιίτες αντάρτες Χούθι.

Ο Γιούσεφ αλ Χαντίρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας που ελέγχουν οι αντάρτες, ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη του συνασπισμού βομβάρδισαν δύο λεωφορεία που μετέφεραν άμαχους πολίτες στην πόλη Τζαμπάλ Ρας της Χοντέιντας. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 30 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον Χαντίρι, λέγοντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι «ο τελικός απολογισμός των νεκρών δεν έχει ακόμη καθοριστεί».

Αυτόπτες μάρτυρας ανέφεραν στο dpa ότι όλοι οι επιβαίνοντες στα λεωφορεία ήταν άμαχοι, που προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων που μαίνονται στην περιοχή τους.

Ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για πρακτορείο Ρόιτερς για 10 νεκρούς από τους βομβαρδισμούς που είπαν πως είχαν στόχο ένα σημείο ελέγχου των Χούθι στην Τζαμπάλ Ρας, ενώ ένα λεωφορείο προσπαθούσε να διέλθει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οχτώ μέλη της ίδιας οικογένειας είναι μεταξύ των θυμάτων.

Ένας εκπρόσωπος του σαουδαραβικού συνασπισμού που έχει εμπλακεί στον πόλεμο της Υεμένης από τον Μάρτιο του 2015 δήλωσε ότι θα γίνει πλήρης έρευνα για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.